Choklad- och russinbrioche

28 april, 2021

brioche med russin och choklad

Brioche är en lyxig bulle som bli ännu lyxigare med russin och choklad i. Smörig, luftig och saftig.

brioche med russin och choklad

brioche med russin och choklad

Briochebrödet har seglat upp och blivit en av mina favoritvetedegar, om man nu kan ha såna. Gott i söta bullar, som hamburgerbröd eller bara som de är.

brioche med russin och choklad

Choklad- och russinbrioche

5/5(2)
Röster
Portioner: 10 bullar

Ingredienser:

100 g mjölk (1 dl)

165 g ägg (3)

45 g socker (0,5 dl)

15 g jäst

360 g vetemjöl (6 dl)

8 g salt (drygt 1 tsk)

200 g kallt smör

1 dl russin

1 dl chokladchips

1 ägg till pensling

Instruktioner:

1. Rör samman mjölk, ägg, socker och jäst i bunken till en köksmaskin. Tillsätt mjölet och kör på låg hastighet i ca 10 minuter.

2. Tillsätt smöret lite i taget och kör på lägsta hastighet tills allt är blandat in i degen. Öka sedan hastigheten något och kör i 10 minuter till.

3. Tillsätt russin och choklad och rör på lägsta tills det är blandat i degen. Lägg degen, (som fortfarande kan kännas ganska kladdig) i en bunke, täck över och ställ i kylen över natten.

4. Ta fram degen och mjöla litet på bakbordet om det behövs. Dela degen i 10 lika stora bitar. Dela sedan varje del i 4 delar och rulla dem till korvar. Lägg dem omlott i ett rutmönster. Tryck ihop ändarna och vik ner under bullen. Lägg på en plåt och låt läsa i ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 12 minuter på 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
4 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Om man inte vill kalljäsa utan jäsa i rumstemperatur, hur länge? Eller är kylksåpsjäsning bättre, varför då?

    • A
      Emma Brink Rask

      Just briochedeg ska alltid vila i kylen över natten.

      • Tack, såg senare att du skrev i ett annat brioche-recept att smakerna mognar fram bättre då. Finns något som hindrar att man kör dubbel sats och fryser i de man inte äter upp direkt? Det blir ju bara tio jättegoda bullar!

  • Hej
    Kan man byta ut russin mot annat? Typ nötter??
    Tack 😇

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg