Choklad- och pepparmintstårta

5 december, 2018

En överdådig choklad- och pepparmintstårta att fira in julen med.

Ibland vill man göra en tårta som verkligen säger WOW, och så börjar man där, snarare än med smakerna. Choklad och pepparmint är en magiskt kombo, speciellt om man som jag, gärna sneglar på det stora landet i väst.

Så det fick alltså bli en tårta med mintchokladbottnar, varvade med en frisk pepparmintsfrosting med cream cheese och krossade polkagrisar. Och sen överdådigt pyntad med polka!

Jag fick både smet och frosting över när jag testbakade den här och gjorde ett gäng cupcakes också.

Choklad- och polkagristårta

3.8/5(24)
Röster
Portioner: 6 - 8 portioner

Ingredienser:

Chokladbottnar

315 g strösocker (3,5 dl)

180 g vetemjöl (3 dl)

60 g kakao (1,5 dl)

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

¼ tsk salt

2 ägg

175 g mjölk (1,75 dl)

175 g kaffe, varmt (1, 75 dl)

75 g smör, smält

1 tsk pepparmintsarom

Pepparmintsfrosting

200 gram rumsvarmt smör

200 gram kall cream cheese

240 g florsocker (4 dl)

1-2 tsk pepparmintsarom

Karamellfärg

Instruktioner:

Chokladbottnar

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

3. Tillsätt ägg, mjölk, kokande kaffe, smält smör och pepparmintsarom och rör till en jämn och ganska rinnig smet.

4. Häll smeten i tre smörade formar, ca 16 cm i diameter. Grädda i ca 20-25 min. Provstickan ska komma ut torr. Låt svalna.

Pepparmintsfrosting

1.Vispa smöret i 5 minuter tills det blivit riktigt vitt och fluffigt.

2. Tillsätt florsockret och vispa i 2 minuter till.

3. Tillsätt den kalla cream cheesen och vispa tills allt gått ihop till en slät frosting.

4. Häll i pepparmintsaromen.

Montera och dekorera

1. Lägg ca en fjärdedel av frostingen i en egen skål och färga den röd.

2. Lägg en tårtbotten på ett fat, bred vit frosting över och gärna lite krossade polkagrisar. Upprepa med alla bottnar.

3. Stryk vit frosting runt om tårtan och ställ in den i kylen i 15 minuter.

4. Lägg vit frosting i en spritspåse och gör likadant med den röda. Spritsa ett varv av varje runt tårtan och dra sen försiktigt med bestämt ett varv med en lång palett eller spackel.

5. Dekorera tårtan som du har lust med polkapynt!

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg