Saftiga chokladbottnar varvade med nutellasmörkräm och hackade rostade hasselnötter. En tårta för alla som älskar Nutella!
Den 5:e februari är det tydligen Nutelladagen, och vad kan vara mer passande än att fira med en Nutella-tårta? Den här är en klassiker och på bilderna nedan ser ni samma tårta som jag gjort lika olika utförande på.
Tårtan består av tunga, saftiga chokladbottnar, emellan dem har jag Nutellasmörkräm och rostade hackade hasselnötter, sen jag spritsat med samma smörkräm tillsammans med en vit chokladsmörkräm.
Förvara tårtan i kylen, den håller i upp till en vecka där. Se till att ta fram tårtan ett par timmar innan den ska ätas, den är nämligen allra godast i rumstemperatur.
Tårtan går fint att frysa!
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler inspirerande bilder och inblick (bak)om kulisserna!
5 reaktioner på ”Choklad- och Nutellatårta”
Vilken otroligt vacker tårta!! Jag ska testa baka denna åt min sambo som fyller 20 år 24/9! Det ska bli superspännande! Skulle så gärna vilja se en bild på hur den ser ut inuti 🙏🙏🙏 Om det finns en sån bild🙏🙏
Mvh Erika
Jag har tyvärr ingen sån bild, eftersom jag bakade tårtorna för att ge bort, så kunde inte skära i dem.
Okej, då förstår jag! Tack för svar🙏☺️
Hej! Tror do att det går att spackla tårtan rakt och sharp edges i utsidan av tårtan med vitchoklad smörkrämen?
Absolut!