Saftiga chokladbottnar varvade med nutellasmörkräm och hackade rostade hasselnötter. En tårta för alla som älskar Nutella!
Den 5:e februari är det tydligen Nutelladagen, och vad kan vara mer passande än att fira med en Nutella-tårta? Den här är en klassiker och på bilderna nedan ser ni samma tårta som jag gjort lika olika utförande på.
Tårtan består av tunga, saftiga chokladbottnar, emellan dem har jag Nutellasmörkräm och rostade hackade hasselnötter, sen jag spritsat med samma smörkräm tillsammans med en vit chokladsmörkräm.
Förvara tårtan i kylen, den håller i upp till en vecka där. Se till att ta fram tårtan ett par timmar innan den ska ätas, den är nämligen allra godast i rumstemperatur.
Tårtan går fint att frysa!
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler inspirerande bilder och inblick (bak)om kulisserna!
Lejla
Försökt baka denna med 24 cm mått enligt area beräkning, ca 2,5 ggr receptet för 16 cm form.
Stod ej var i ugnen den ska placeras, så chansade på mitten och efter 40 minuter är botten fortfarande lös 🙁 vad gör jag för fel? Har flyttat ner botten till nedre del av ugnen men verkar inte mycket effekt då provstickan ser ut som att jag stuckit den i smeten före gräddning 🙁
Emma Brink Rask
Alla ugnar är väldigt olika, och om du har mer än dubblat receptet så kommer det att ta mycket längre tid att grädda kakan.
Jennifer
Hej! Tack för fantastisk blogg och instagram och allt😍
Jag vill baka denna tårtan, men en i sällskapet tåler inte nötter. Blir det bra man gör det med vanlig chokladsmörkräm istället tror du?🤩
Emma Brink Rask
Hejhej! Helt säkert!
Anatoli
Hejsan !
Har tänkt använda ditt recept Nutella tårta.
Undrar om man kan göra den färdig til moment att man spackla och har bara garnering kvar och lägga i frysen.
Ta och lägga i kylen 1 dag innan och garnera nästa dag och fortsätta ha i kylen till nästa dag för bjudning eller hur föreslår du att man gör.
Har tänkt göra till min sons student men jobbar samtidigt kommer bara vara ledig dagen innan
Mvh Anatoli
Emma Brink Rask
Hej! Du kan göra klart hela tårtan i sin helhet och frysa den. Den kan vara i frysen i någon vecka. Sen ta fram den och låt den tina långsamt i kylskåpet i ett dygn innan servering.
Hanna
Som jag förstått det går det bra att frysa smörkrämen men hur gör du sedan när du vill använda den för att spritsa något? Bara tina och använda direkt eller vispa den igen? Tänkte att det vore praktiskt att ha lite fryst smörkräm som en kan ta fram och använda vid senare tillfälle.
Emma Brink Rask
Tina de till rumstemperatur och vispa upp den igen.
Sabrina
Otroligt fin tårta!
Om jag vill göra tårtan i en 23 cm diameter form, hur mycket ska jag multiplicera ingredienserna med?
Tali
Hej! Tror do att det går att spackla tårtan rakt och sharp edges i utsidan av tårtan med vitchoklad smörkrämen?
Emma Brink Rask
Absolut!
Erika Karlsson
Vilken otroligt vacker tårta!! Jag ska testa baka denna åt min sambo som fyller 20 år 24/9! Det ska bli superspännande! Skulle så gärna vilja se en bild på hur den ser ut inuti 🙏🙏🙏 Om det finns en sån bild🙏🙏
Mvh Erika
Emma Brink Rask
Jag har tyvärr ingen sån bild, eftersom jag bakade tårtorna för att ge bort, så kunde inte skära i dem.
Erika Karlsson
Okej, då förstår jag! Tack för svar🙏☺️