Saftiga chokladbottnar varvade med nutellasmörkräm och hackade rostade hasselnötter. En tårta för alla som älskar Nutella!
Den 5:e februari är det tydligen Nutelladagen, och vad kan vara mer passande än att fira med en Nutella-tårta? Den här är en klassiker och på bilderna nedan ser ni samma tårta som jag gjort lika olika utförande på.
Tårtan består av tunga, saftiga chokladbottnar, emellan dem har jag Nutellasmörkräm och rostade hackade hasselnötter, sen jag spritsat med samma smörkräm tillsammans med en vit chokladsmörkräm.
Förvara tårtan i kylen, den håller i upp till en vecka där. Se till att ta fram tårtan ett par timmar innan den ska ätas, den är nämligen allra godast i rumstemperatur.
Tårtan går fint att frysa!
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler inspirerande bilder och inblick (bak)om kulisserna!
Hanna
Som jag förstått det går det bra att frysa smörkrämen men hur gör du sedan när du vill använda den för att spritsa något? Bara tina och använda direkt eller vispa den igen? Tänkte att det vore praktiskt att ha lite fryst smörkräm som en kan ta fram och använda vid senare tillfälle.
Emma Brink Rask
Tina de till rumstemperatur och vispa upp den igen.
Sabrina
Otroligt fin tårta!
Om jag vill göra tårtan i en 23 cm diameter form, hur mycket ska jag multiplicera ingredienserna med?
Tali
Hej! Tror do att det går att spackla tårtan rakt och sharp edges i utsidan av tårtan med vitchoklad smörkrämen?
Emma Brink Rask
Absolut!
Erika Karlsson
Vilken otroligt vacker tårta!! Jag ska testa baka denna åt min sambo som fyller 20 år 24/9! Det ska bli superspännande! Skulle så gärna vilja se en bild på hur den ser ut inuti 🙏🙏🙏 Om det finns en sån bild🙏🙏
Mvh Erika
Emma Brink Rask
Jag har tyvärr ingen sån bild, eftersom jag bakade tårtorna för att ge bort, så kunde inte skära i dem.
Erika Karlsson
Okej, då förstår jag! Tack för svar🙏☺️