Saftig nötbotten, cheesecake av choklad och körsbär och knapriga karamelliserade hasselnötter. En perfekt tårta till både jul och nyår.
Ja hörrni. Den här tårtan är lite av en utmaning och vill man göra den exakt så här så kräver den en del utrustning och speciella formar. Receptet är gjort för den här formen. Men det går såklart lika bra att baka den rakt upp och ner i lager på varandra i en form som är ca 16 cm i diameter.
Jag har gjort tårtan i den här formen.
Ett misstag som jag gjorde var att lägga hasselnötspralinén mitt i tårtan. Det var dumt för den är lite hård att skära igenom så då mosar man cheesecaken som är under. Så mitt tips till er och som jag skrivit i receptet är därför att lägga pralinén och de hackade karamelliserade nötterna direkt på botten i stället.
Man kan som vanligt välja att göra hela eller delar av den här tårtan. Både choklad-och körsbärscheesecaken är magiskt goda som de är.
Chokladbandet blev en nödlösning för att jag inte tyckte att tårtan blev snygg nedtill, det kan man såklart också hoppa över.
Tårtan är inspirerad av Maja Vase och delar av recepten är också anpassade från hennes recept.
Följ @brinkenbakar på instagram för fler bilder, filmer, tips och inblick bakom kulisserna.