Saftiga chokladbottnar med hallonmousse emellan, allt omslutet av en ljuvligt krämig chokladsmörkräm.
Till ett stort släktkalas hade jag fått i uppdrag att ta med mig ett par tårtor. En av dem var den här choklad-och hallontårtan. Chokladbottnar med hallonmousse och täckt med chokladsmörkräm. Eftersom den skulle räcka till många gjorde jag dubbelt av nästan allt och gjorde en stor bjässe till tårta. Jag hade 4 bottnar, ett lager med hallonmousse, två lager med chokladsmörkräm och sen smörkräm även runtom.
Jag har tagit ner receptet här till lite mer normal nivå. Det blir en botten som man delar i två med hallonmousse emellan och sen chokladsmörkräm runt om. På så sätt blir den inte riktigt lika stabbig. Så om du inte ska frakta tårtan 50 mil som jag skulle, så rekommenderar jag de här proportionerna istället.
Tårtan togs väl emot på kalaset och försvann i ett nafs, dess storlek till trots.
Emma
Tänkte göra denna till sonens kalas. Har du tips på mått om man skulle vilja göra den i långpanna? 😊
Sara
Använde hallonmoussen som fyllning i annan tårta. Önskar så att jag hade vispat grädden ”för hårt”. Nu blev moussen för lös och hela tårtan trillade ihop och gick inte att rädda.
Emma Brink Rask
Vispar du för hårt skär moussen sig. Inomhus med gelatinet så sätter sig moussen även om du vispar grädde väldigt löst. Så det måste vara något annat som blivit fel.
Sara
Jag älskar dina recept, särskilt gillar jag att du alltid får till perfekt konsistens på mousse och pannacotta. Dock måste jag säga att den här hallonmoussen var alldeles för fast i min smak. Jag har gjort hallonmousse i flera andra av dina recept och den har varit helt perfekt. Kanske har det blivit fel i receptet denna gång?
I övrigt vill jag tacka för alla dina fina recept som jag älskar!
Clara
När ska man ha i vaniljsockret i chokladmarängsmörkrämen? Är det tillsammans med strösockret och äggvitorna i vattenbadet?
tack!