En ljuvligt krämig vegansk chokladsorbet med kaffesmak.
Chokladsmaken på den här glassen, eller snarare sorbet, är intensiv och så god! Om man vill kan man utesluta espresson och bara tillsätta samma mängd vatten.
En ljuvligt krämig vegansk chokladsorbet med kaffesmak.
Chokladsmaken på den här glassen, eller snarare sorbet, är intensiv och så god! Om man vill kan man utesluta espresson och bara tillsätta samma mängd vatten.
400 g vatten (4 dl)
80 g glykos (4 msk)
80 g ljust muscovadosocker (1 dl)
90 g strösocker (1 dl)
30 g kakao (0,75 dl)
1 nypa salt
50 g starkt espressokaffe (0,6 dl)
100 g mörk choklad (55-60%)
1. Koka upp vatten, glykos, båda sockersorterna, kakao och salt. Låt koka i 1 minut.
2. Finhacka chokladen och häll den varma vätskan över lite i taget. Tillsätt espresson. Stavmixa allt till en jämn massa. Låt den stå i kylen över natten, eller i alla fall 6-7 timmar.
3. Kör smeten i glassmaskin.
Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!