En ljuvligt krämig vegansk chokladsorbet med kaffesmak.
Chokladsmaken på den här glassen, eller snarare sorbet, är intensiv och så god! Om man vill kan man utesluta espresson och bara tillsätta samma mängd vatten.
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
400 g vatten (4 dl)
80 g glykos (4 msk)
80 g ljust muscovadosocker (1 dl)
90 g strösocker (1 dl)
30 g kakao (0,75 dl)
1 nypa salt
50 g starkt espressokaffe (0,6 dl)
100 g mörk choklad (55-60%)
1. Koka upp vatten, glykos, båda sockersorterna, kakao och salt. Låt koka i 1 minut.
2. Finhacka chokladen och häll den varma vätskan över lite i taget. Tillsätt espresson. Stavmixa allt till en jämn massa. Låt den stå i kylen över natten, eller i alla fall 6-7 timmar.
3. Kör smeten i glassmaskin.