Warning: Undefined array key "prepTime" in /home/emmabrin/brinkenbakar.se/wp-content/plugins/schema-premium/includes/schemas/sub-types/CreativeWork/HowTo/Recipe.php on line 297

Chocolate chunk cookies med brända mandlar

17 januari, 2020

Sega cookies med chokladbitar och grovhackade brända mandlar.

Jag hade lite brända mandlar över från julen och tänkte att det nog skulle vara gott i en cookie. Och ja! Det var det. Jag gjorde enkla cookies (med smält smör, det går fortast), och hällde i grovt hackad choklad och grovt hackade brända mandlar och sen sparade jag några att lägga på kakorna efter att det gräddats.

Chocolate chunk cookies med brända mandlar

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 24 kakor
Tillagningstid: 00:30

Ingredienser:

240 g mjöl (4 dl)

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

170 g smör

115 g farinsocker (1,5 dl)

100 g ljust muscovadosocker (1,25 dl)

100 g strösocker (1 dl)

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

200 g grovt hackad choklad (ta en sort du gillar)

100 g grovt hackade kanderade mandlar

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft (165 grader vanlig ugn) och förbered två plåtar med bakplåtspapper.

2. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke och ställ åt sidan.

3. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna.

4. Blanda alla sockersorter i en vispskål, slå på det avsvalnade smöret och vispa i 2-3 minuter.

5. Vispa ner ägget och äggulan.

6. Rör ner de torra ingredienserna och vänd sedan ned den hackade chokladen och hälften av den hackade mandeln.

7. Skopa ut 24 kakor (det är en ganska kladdig deg), och låt dem stå i kylen i 15 minuter. Grädda dem sedan i 12-14 minuter. De ska se lite ofärdiga ut, annars blir de hårda när de kallnat. Strö över det sista av de hackade mandlarna när du tagit ut kakorna ur ugnen och tryck ner dem lite försiktigt i kakorna.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg