Chocolate chips cookies

23 juni, 2020

Klassiska chocolate chip cookies med krispiga potatischips!

Mjuksega cookies med chips i och på. Bäst är det om man tar vanliga saltade chips. Helst inte med löksmak typ.

Chocolate chips cookies

4.6/5(5)
Röster
Portioner: 15 kakor

Ingredienser:

140 gram rumsvarmt smör

70 gram ljust muscuvadosocker (knappt 1 dl)

50 gram strösocker (drygt 0,5 dl)

1 tsk vaniljpulver

1 ägg

180 gram vetemjöl (3 dl)

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

100 gram hackad choklad

50 g chips

Instruktioner:

1. Vispa smöret i 2-3 minuter, tillsätt muscovado- och strösocker och vanilj och vispa i ett par minuter till.

2. Rör ner ägget i smeten.

3. Vänd ner de torra ingredienserna och till sist chokladen och chipsen.

4. Sätt ugnen på 170 grader varmluft (185 grader vanlig ugn).

5. Klicka ut smeten på en plåt. Drygt 1 msk till varje kaka.

6. Baka i ca 8-9 minuter tills kakorna är gyllenbruna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg