Klassiska chocolate chip cookies med krispiga potatischips!
Mjuksega cookies med chips i och på. Bäst är det om man tar vanliga saltade chips. Helst inte med löksmak typ.
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
140 gram rumsvarmt smör
70 gram ljust muscuvadosocker (knappt 1 dl)
50 gram strösocker (drygt 0,5 dl)
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
180 gram vetemjöl (3 dl)
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100 gram hackad choklad
50 g chips
1. Vispa smöret i 2-3 minuter, tillsätt muscovado- och strösocker och vanilj och vispa i ett par minuter till.
2. Rör ner ägget i smeten.
3. Vänd ner de torra ingredienserna och till sist chokladen och chipsen.
4. Sätt ugnen på 170 grader varmluft (185 grader vanlig ugn).
5. Klicka ut smeten på en plåt. Drygt 1 msk till varje kaka.
6. Baka i ca 8-9 minuter tills kakorna är gyllenbruna.