Klassiska chocolate chip cookies med krispiga potatischips!
Mjuksega cookies med chips i och på. Bäst är det om man tar vanliga saltade chips. Helst inte med löksmak typ.
Klassiska chocolate chip cookies med krispiga potatischips!
Mjuksega cookies med chips i och på. Bäst är det om man tar vanliga saltade chips. Helst inte med löksmak typ.
140 gram rumsvarmt smör
70 gram ljust muscuvadosocker (knappt 1 dl)
50 gram strösocker (drygt 0,5 dl)
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
180 gram vetemjöl (3 dl)
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100 gram hackad choklad
50 g chips
1. Vispa smöret i 2-3 minuter, tillsätt muscovado- och strösocker och vanilj och vispa i ett par minuter till.
2. Rör ner ägget i smeten.
3. Vänd ner de torra ingredienserna och till sist chokladen och chipsen.
4. Sätt ugnen på 170 grader varmluft (185 grader vanlig ugn).
5. Klicka ut smeten på en plåt. Drygt 1 msk till varje kaka.
6. Baka i ca 8-9 minuter tills kakorna är gyllenbruna.
Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!