Chocolate chip pancakes

4 maj, 2019

När vi var i Chicago nyligen så fanns det ett gammal traditionellt House of Pancakes mitt emot hotellet, och där åt vi frukost ett par gånger. Det är något särskilt med de där fluffiga pannkakorna med buttermilk (kärnmjölk). Jag tycker ofta att amerikanska pannkakor kan bli lite torra och ”brödiga”, men de här blev alldeles perfekt fluffiga och saftiga, kanske tack vare kärnmjölken.

Jag har aldrig sett kärnmjölk i hyllorna i svenska matbutiker, men det är enkelt att göra liknande själv. Jag blandar bara grädde och mjölk med lite vinäger och låter det stå i ca 10 minuter, så får man samma effekt.

RECEPT
Ca 8-10 rejäla pannkakor

1 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk vitvinsvinäger
210 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 msk socker
2 ägg (små till medium)
35 gram smält smör
1 dl chocolate chip (och lite extra att toppa med om man vill)

1. Blanda grädde, mjölk och vinäger och låt stå framme i 10 minuter.
2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke.
3. Blanda sen gräddmjölken med ägg och smält smör.
4. Rör samman de torra och blöta ingredienserna, men rör inte för mycket, smeten ska vara lite klumpig. Rör man för mycket kommer inte pannkakorna att puffa upp så mycket som vi vill.
5. Vänd till sist försiktigt ned chokladchipsen och stek sedan pannkakorna i smör på medelhög värme. När ovansidan är fylld av bubblor så är det dags att vända dem. Låt dem sedan bara steka någon minut på andra sidan.

Servera med lönnsirap av god kvalitet!

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Sandra Callermo

    Här sitter jag och fullkomligt dregglar och undrar varför jag aldrig kommit på detta. Såååå gott ju!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg