Chocolate chip cookies med påskägg

30 mars, 2021

Supergoda mjuksega chocolate chip cookies fyllda med mjölkchoklad och krispiga påskchokladägg med mandel och lakrits.

Om ni har lyssnat på bakpodden Tillåt Kakor så kanske ni har hört att jag är smått besatt av chokladmandeläggen från Anthon Berg. Och nu hackade jag ner dem i chocolate chip cookies. Så väldigt gott! Dessutom så testade jag ännu ett nytt recept, och jäklar så goda, de här kommer jag göra igen!

Ett tips är att ta ett glas och sätta över cookiesen precis när du tar ut dem ut ugnen och snurra så att de blir runda och lite mindre, då blir de sådär bulligt goda och inte lika platta i kanterna. De ska också vara väldigt mjuka när man tar ut dem, och svalna på plåten. Då blir det som godast.

Chocolate chip cookies med påskägg

4.2/5(38)
Röster
Portioner: 15 cookies

Ingredienser:

200 g vetemjöl (3,3 dl)

1 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

115 g rumstempererat smör

90 g strösocker (1 dl)

100 g farinsocker (1,25 dl)

1 ägg

1 tsk vaniljpulver

200 g mjölkchoklad

100 g mandelchokladägg

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt i en bunke och ställ åt sidan.

3. Rör samman smör, strösocker, farinsocker och vaniljpulver tills det blir krämigt.

4. Rör ner ägget och till sist mjölet.

5. Grovhacka mjölkchokladen och chokladäggen. Blanda ner all choklad och hälften av chokladäggen i degen.

6. Klicka ut degen på bakplåtspapper på plåt. Ca 15 kakor ska det bli. Tryck ner resten av chokladäggen på toppen av kakorna.

7. Grädda i 10-12 minuter tills de fått fin färg men ännu är mjuka. Ta ut dem. Sätt ett glas eller en kakring över och snurra så att de blir runda och lite bulliga. Låt dem svalna på plåten.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg