Chocolate chip cookies med oreos och pekannötter

16 september, 2022

Supergoda chocolate chip cookies fullproppade med ännu mera godsaker som vit- och mörk choklad, pekannötter och bitar av oreokakor. En kaka för när man helt enkelt inte kan välja.

När man har så här mycket goda grejer i kakorna så vill man att de ska synas och inte att kakan får en slät yta och ett platt utseende. Så jag testade en ny teknik. Jag rullade bollar av degen, runt 60 gram styck, och sen bröt jag varje boll på mitten och satt ihop dem så att den brutna ytan hamnad uppåt, jag tryckte ihop och rullade lite med handflatorna så att de fick en någorunda rund form, men med den skrovliga sidan uppåt, och sen la jag dem på plåten och gräddade dem precis så. Och jag fick precis det utseendet jag ville ha, skrovliga och där man kan se alla göttigheter sticka upp.

Du kan se film på när jag gör de här kakorna på mitt instagramkonto. Det hittar du här >>

Jag hade som sagt vit choklad, mörk choklad, hackade pekannötter och hackade oreos. Men du kan ta precis vad du vill. Ett riktmärke är att, till den här mängden deg, inte ha mer än ca 300 g med ”fyllning”.

Här kan du se alla mina andra recept på cookies >>

Chocolate chip cookies med oreos och pekannötter

4.1/5(9)
Röster
Portioner: 12 kakor

Ingredienser:

200 g vetemjöl (3,3 dl)

1 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

120 g rumstempererat smör

90 g strösocker (1 dl)

80 g ljust muscovadosocker (1 dl)

1 tsk vaniljpulver

1 ägg

300 g vit choklad, mörk choklad, pekannötter och oreos

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt i en bunke och ställ åt sidan.

3. Vispa samman smör, strösocker, muscovadosocker och vaniljpulver tills det blir krämigt. Vispa i minst 2-3 minuter.

4. Rör ner ägget och till sist mjölet.

5. Blanda ner choklad, nötter och kakor i degen. Forma degen till bollar, ca 60 gram styck, 12-13 bollar.

6. Bryt varje boll på mitten och tryck ihop dem igen med den brutna sidan uppåt. Lägg dem på bakplåtspapper.

7. Grädda i 10-12 minuter tills de fått fin färg men ännu är mjuka. Ta ut dem. Låt dem svalna på plåten innan du flyttar dem.

Förvara dem i tät påse eller burk. Framme i rumstemperatur är de goda i 2-3 dagar, i kylen upp till en vecka. De går utmärkt att frysa!

Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Men herrrrrejösses vad goda de här kakorna är!!! Har använt vit choklad, mörk choklad och rostade, saltade jordnötter, 100gr av varje, som fyllning och det sitter som en smäck *nom-nom-nom* 🙂
    I ett annat recept jag läste använde du espressopulver i kakorna, menar du malda kaffebönor då eller frystorkat, typ Nescafé?

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg