Chocolate chip cookies med havssalt

21 september, 2022
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Klassiska chocolate chip cookies med mörk choklad och havssalt. Gräddade på ett sätt som ger  dem en segknaprig kant och en mjuk mitten.

Återigen har jag använt mitt go to-recept för den här typen av kakor, jag vet inte om jag nånsin kommer att testa något nytt. Jag har använt en kakskopa  när jag har portionerat ut dem på plåten och sedan tryckt på en skopa till ovanpå den första för att kakorna ska få lite knaprigt sega kanter och en mjuk mitten.

Här hittar du en sådan kakskopa som jag har använt. 

Här hittar du  fler recept på cookies. 

Chocolate chip cookies med havssalt

4/5(66)
Röster
Portioner: 12 kakor

Ingredienser:

200 g vetemjöl (3,3 dl)

1 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

120 g rumstempererat smör

90 g strösocker (1 dl)

80 g ljust muscovadosocker (1 dl)

1 tsk vaniljpulver

1 tsk espressopulver (kan uteslutas)

1 ägg

300 g mörka chokladknappar

Havssalt

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt i en bunke och ställ åt sidan.

3. Vispa samman smör, strösocker, muscovadosocker och vaniljpulver tills det blir krämigt. Vispa i minst 2-3 minuter.

4. Rör ner ägget och till sist mjölet.

5. Blanda ner chokladen i degen.

6. Skopa en full skopa på bakplåtspapper på en plåt och gör sedan en skopa till som du trycker ner ovanpå den första.

7. Grädda i 10-12 minuter tills de fått fin färg men ännu är mjuka. Ta ut dem. Låt dem svalna på plåten innan du flyttar dem.

Förvara dem i tät påse eller burk. Framme i rumstemperatur är de goda i 2-3 dagar, i kylen upp till en vecka. De går utmärkt att frysa!

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
8 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej! När ska havssaltet på? (Hittar inte det i receptet)

  • Har du använt en stor eller liten kakskopa? Går det bra att dubbla receptet?

    • A
      Emma Brink Rask

      Jag har använt en ganska lite eftersom jag tar två gånger. Det går fint att dubbla.

  • En nyfiken fråga, varför just bikarbonat och inte bakpulver? Eller går det att byta rakt av?

    • A
      Emma Brink Rask

      Bikarbonat hjälper till att ge kakan fin färg och ger dem de krispiga kanterna. Bakpulver gör dem mer puffiga. Du kan byta bikarbonat mot dubbelt så mycket bakpulver, men du får inte riktigt samma resultat.

  • Ser så goda ut! Köpte Callebauts choklad ”gold” vid mitt senaste besök på Tårtverket, visst borde det funka i dessa kakor? Lite karamellchoklad cookies?!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg