Klassiska chocolate chip cookies med mörk choklad och havssalt. Gräddade på ett sätt som ger dem en segknaprig kant och en mjuk mitten.
Återigen har jag använt mitt go to-recept för den här typen av kakor, jag vet inte om jag nånsin kommer att testa något nytt. Jag har använt en kakskopa när jag har portionerat ut dem på plåten och sedan tryckt på en skopa till ovanpå den första för att kakorna ska få lite knaprigt sega kanter och en mjuk mitten.
Här hittar du en sådan kakskopa som jag har använt.
Här hittar du fler recept på cookies.
Emelie
Hej! När ska havssaltet på? (Hittar inte det i receptet)
Emma Brink Rask
Innan gräddning.
Cecilie
Har du använt en stor eller liten kakskopa? Går det bra att dubbla receptet?
Emma Brink Rask
Jag har använt en ganska lite eftersom jag tar två gånger. Det går fint att dubbla.
Carlos
En nyfiken fråga, varför just bikarbonat och inte bakpulver? Eller går det att byta rakt av?
Emma Brink Rask
Bikarbonat hjälper till att ge kakan fin färg och ger dem de krispiga kanterna. Bakpulver gör dem mer puffiga. Du kan byta bikarbonat mot dubbelt så mycket bakpulver, men du får inte riktigt samma resultat.
Nathalie
Ser så goda ut! Köpte Callebauts choklad ”gold” vid mitt senaste besök på Tårtverket, visst borde det funka i dessa kakor? Lite karamellchoklad cookies?!
Emma Brink Rask
Absolut!