Rejäla chocolate chip cookies, stora och sega precis som de man köper på kafé. Och det brynta smöret gör dem extra goda.
Jakten på det bästa receptet på chocolate chip cookies verkar aldrig ta slut. Den här gången var jag ute efter att göra stora rejäla kakor, såna som man får på kafé. De är stora, tjocka, lite krispiga i kanten, både mjuka och sega på samma gång men mest sega. Och så med mycket choklad i. Sen gjorde jag dem med brynt smör, för sån är jag.
Jag gissar att alla vill ha sina chocolate chip cookies mjuksega. Men vissa gillar dem mer mjuka än sega, då ska man vispa socker och smör fluffigt. Om man däremot gillar det sega mer än det mjuka så ska man använda smält smör. Jag tillhör den senare gruppen och dessutom så tycker jag är det är mycket smidigare att baka dem så.
Man kan baka de här kakorna direkt när du har rört ihop degen, det gjorde jag den här gången. Men jag skulle rekommendera att låta degen vila i någon timme, då flyter kakorna ut lite mindre och får lite mer höjd och fluff.
Louise
Hej kan man använda nått annat än muscovadosocker??? Har typ alla andra socker typer men inte denna hemma..
Älskar alla recept jag testat från dej.. Dina strösselkakor är extremt efter frågade från familjen och vänner, så dom bakas oftare än va jag vill erkänna☺
Emma Brink Rask
Du kan byta mot farinsocker. Men även mot strösocker men då blir de lite mindre sega.
Lily
Hejhej! I receptet står det ingen mjölk i ingredienserna men sedan i texten om hur man ska göra 😅 hur mkt mjölk ska det vara? 😊
Emma Brink Rask
Det har smugit sig in ett k. Det ska vara mjöl.