Chocolate chip cheesecake cookies

20 februari, 2010

Supergoda chocolate chip cookies med en smarrig gömma av cheesecake.

Vem älskar inte en riktigt god chocolate chip cookie? Tänk då att fylla den med cheesecake. Oh my, så gott!

Chocolate chip cheesecake cookies

3.5/5(18)
Röster
Portioner: Ca 15 kakor

Ingredienser:

Kaksmet

140 gram rumsvarmt smör

70 gram ljust muscuvadosocker (knappt 1 dl)

50 gram strösocker (drygt 0,5 dl)

1 tsk vaniljpulver

1 ägg

200 gram vetemjöl (3,3 dl)

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

150 gram chokladchips eller hackad choklad

Cheesecakefyllningen

180 gram cream cheese

30 gram florsocker (0,5 dl)

en nypa salt

Instruktioner:

1. Börja med att vispa samman cream cheese, florsocker och salt och ställ in i kylen.

2. Vispa smöret i 2-3 minuter, tillsätt muscovado- och strösocker och vanilj och vispa i ett par minuter till.

3. Rör ner ägget i smeten.

4. Vänd ner de torra ingredienserna och till sist chokladen. Rör tills du har en fast deg.

5. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

6. Av ca 1 matsked deg forma en boll och platta till den, klicka på ca 2 tsk av cheesecakefyllningen, gör en likadan rondell av deg, lägg över och knip till kanterna så att ingen fyllning läcker ut.

7. Baka i ca 10-12 minuter tills kakorna är gyllenbruna.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg