Supergoda chocolate chip cookies med en smarrig gömma av cheesecake.
Vem älskar inte en riktigt god chocolate chip cookie? Tänk då att fylla den med cheesecake. Oh my, så gott!
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
140 gram rumsvarmt smör
70 gram ljust muscuvadosocker (knappt 1 dl)
50 gram strösocker (drygt 0,5 dl)
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
200 gram vetemjöl (3,3 dl)
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
150 gram chokladchips eller hackad choklad
180 gram cream cheese
30 gram florsocker (0,5 dl)
en nypa salt
1. Börja med att vispa samman cream cheese, florsocker och salt och ställ in i kylen.
2. Vispa smöret i 2-3 minuter, tillsätt muscovado- och strösocker och vanilj och vispa i ett par minuter till.
3. Rör ner ägget i smeten.
4. Vänd ner de torra ingredienserna och till sist chokladen. Rör tills du har en fast deg.
5. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).
6. Av ca 1 matsked deg forma en boll och platta till den, klicka på ca 2 tsk av cheesecakefyllningen, gör en likadan rondell av deg, lägg över och knip till kanterna så att ingen fyllning läcker ut.
7. Baka i ca 10-12 minuter tills kakorna är gyllenbruna.