Sommarens mest läskande drink, Aperol, i cheesecakeformat. En bitterljuv symfoni i sprakande orangea färger!
Aperol är en italiensk aperitif som tillsammans med prosecco och bubbelvatten svalkar många ( i alla fall min) strupar under sommarens varma dagar. Jag har länge velat baka nåt gott och somrigt med Aperol och nu blev det av.
En söt no bake cheesecake med apelsin och vit choklad, och så lite Aperol som tillför lite beska. På toppen har jag gjort en gelé, eller jelly, med färskpressad apelsin och aperol. Jag gjorde både cheesecaken och gelén med vegegel. Det funkade toppen, men jag upplever att gelé med gelatin smälter lite mer i munnen medan den som är gjord med vegegel eller agar agar blir lite grynigare i konsistensen när man äter den.
Här hittar ni formen som jag har stöpt jellyn i.
Sofia
Om man vill göra cheesecaken ett tag innan den ska bjudas på, kan man då frysa in den när man gjort botten+cheesecake? Och sen göra jellyn typ dagen innan?
Tänker att man inte vill frysa jellyn då den blir smulig efter man fryst den, men att de andra komponenterna inte tar skada av frysning? Eller tänker jag fel?
Tack för underbara recept!
//Sofia
Lena
Vad skulle man kunna använda i stället för din silikonform? Något som man kanske inte behöver köpa särskilt till detta?
Emma Brink Rask
Då gör du den bara i en vanlig springform och häller gelén ovanpå.
Martina
Tror du att jag kan byta ut aperol och apelsinjuice mot 2 dl hallonpuré eller jag behöver mer vätska?
Emma Brink Rask
Det borde gå fint att byta ut samma mängd vätska som är i receptet mot samma mängd hallonpuré.