Cakepops med choklad

11 februari, 2018

cakepops-choklad-4

Händer det er också att ni har frysen full av muffins, mjuka kakor, avskurna tårtbottnar och annat som känns synd att slänga? Sen blir det ofta bara liggandes där, tills man till slut slänger alltihop.

Cakepops! Cakepops är svaret på det här problemet. Med bara lite cream cheese eller nutella och smält choklad får de gamla tråkiga kakresterna ett helt nytt liv.

cakepops-choklad-3

RECEPT
Ett gäng gamla kakor
Cream cheese (prova dig fram till lagom konsistens). Cream cheese kan också ersättas med exempelvis Nutella.
Smält choklad
Strössel

1. Lägg kakorna i en matberedare och mixa till smulor.
2. Tillsätt cream cheese eller Nutella, någon matsked i taget och mixa tills du får en deg som går att rulla.
3. Smällt chokladen.
4. Rulla degen till bollar och låt dem stå i kylen någon timme.
5. Doppa en pinne (här använde jag sugrör som jag klippte på mitten) i choklad och tryck in dem i bollen. Låt sedan bollarna stå i frysen någon timme.
6. Doppa pinnen med bollen i choklad och häll på strössel.
7. Förvara cakepopsen i kylskåp.

cakepops-choklad-2

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg