Cake pops av banankaka

30 maj, 2019

cakepops-vita-3

Cake pops är ju fantastiskt på det sättet att du kan variera dem i oändlighet. Den här varianten gjorde jag av banankaka som jag hittade i frysen. Sen adderade cream cheese, rullade dem och doppade i vit choklad. Att nåt så enkelt kan bli så festligt och gott!

Att addera cream cheese till dessa var verkligen toppen, smaken blev liksom som att det var cream cheesefrosting på banankaka!

RECEPT
1 banankaka, eller en halv, det är faktiskt inte så noga. Exempelvis den här.
Cream cheese (prova dig fram till lagom konsistens).
Smält vit choklad
Strössel

1. Dela kakan och lägg den i en matberedare och mixa till smulor.
2. Tillsätt cream cheese, någon matsked i taget och mixa tills du får en deg som går att rulla.
3. Smällt chokladen.
4. Rulla degen till bollar och låt dem stå i kylen någon timme.
5. Doppa en pinne (har du inga cake popspinnar använd sugrör och klipp dem på mitten) i choklad och tryck in dem i bollen. Låt sedan bollarna stå i frysen någon timme.
6. Doppa pinnen med bollen i choklad och häll på strössel.
7. Förvara cakepopsen i kylskåp.

cakepops-vita-2

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg