Bullar med vaniljkräm och jordgubbar

19 juni, 2023

Vetesnurror med smörig vaniljfylling toppade med krämig hemmagjord vaniljkräm. Med några färska jordgubbar på toppen blir bullarna både vackrare och godare.

Jag tycker att det ser så läckert ut med färska bär på bullarna. Självklart får man lägga på dem precis innan servering och det är inget man sparar, men så fint och det ger verkligen det lilla extra när man äter dem att få syran och sötman från bären.

Jag har också ganska nyligen börjat uppskatta att lägga bullarna lite för tätt på plåten så att de liksom jäser ihop till en enda vacker bullkaka. Sen är det ändå enkelt att bara lossa bulle för bulle när de har svalnat. En annan fördel att de blir mjukare, kanterna blir inte lika torra och fyllningen som kanske rinner ut sugs upp av grannbullen.

Plåten som jag gräddat i hittar du här >>

Här kan du läsa om olika typer av vetedegar som jag använder mig av. 

Här hittar du recept på vaniljkräm på två enkla vis >>

Bullar med vaniljkräm och jordgubbar

4/5(20)
Röster
Portioner: 12 bullar

Ingredienser:

Vaniljfyllning

200 g rumstempererat smör

120 g florsocker (2 dl)

2 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver

1 msk maizena

50 g riven mandelmassa (kan uteslutas)

Övrigt

1 ägg att pensla bullarna med

Pärlsocker

Färska jordgubbar

Mynta eller citronmeliss

Instruktioner:

1. Gör klart degen och vaniljkrämen. Rör samman alla ingredienser till fyllningen.

2. Kavla ut degen, bred på fyllningen, och vik den i ett treslag. Kavla ut lite till och skär remsor, ca 1,5 cm breda. Tvinna remsorna och gör sedan en spiral av dem, fäst änden under botten och lägg på en plåt. Låt dem jäsa under duk i ca 2 timmar.

3. Sätt ugnen på 210 grader varmluft (225 grader över-under värme). Pensla bullarna runt om kanterna med uppvispat ägg och strö pärlsocker (du behöver inte göra det mitt på bullen där krämen ska vara). Häll vaniljkrämen på en spritspåse och spritsa en klick kräm i mitten av varje bulle.

4. Grädda i 8-10 minuter tills bullarna har fått fin färg.

5. När de svalnat något, eller strax innan servering delar du jordgubbar i mindre bitar och dekorerar på varje bulle tillsammans med ett blad citronmeliss eller mynta.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg