Budapeststubbe med jordgubbar

5 juni, 2018

budapest-jordgubb-2

Nötmarängrulle med jordgubbar, salta mandlar och mynta. En somrig variant av Budapestrulle så här när de svenska jordgubbarna börjar titta fram.

budapest-jordgubb-1

Jag utgick lite från vad jag hade hemma när jag gjorde den. Botten gjorde jag helt klassiskt på nötter utan några konstigheter. Sen valde jag att fylla den med grädde, skivade jordgubbar, finhackade salta torrostade mandlar, finhackad mynta och rivet skal av en citron. Så mycket sommar i en enda tugga!

budapest-jordgubb-5

budapest-jordgubb-6

Budapeststubbe med jordgubbar

3.8/5(21)
Röster
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser:

Tårtbotten

90 g strösocker (1 dl)

75 g hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter (1,5 dl)

25 g maizena (0,5 dl)

4 äggvitor

90 g strösocker (1 dl)

Fyllning och dekoration

10-15 jordgubbar

3 dl grädde

0,5 dl salta torrostade mandlar

5-10 blad mynta

1 citron (skalet)

100 g choklad

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 155 grader varmluft (170 grader vanlig ugn) och klä en plåt med bakplåtspapper. Gör också klart en spritspåse med en rund tyll.

2. Blanda nötmjölet, maizena och den första delen socker i en bunke och ställ åt sidan.

3. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt lite socker i taget och vispa tills du har en fin, glansig och fast maräng.

4. Vänd ner de torra ingredienserna i marängen.

5. Fyll tyllen och spritsa sträck från kortsida till kortsida på plåten. Så nära varann att de precis nuddar.

6. Grädda i 20 minuter och låt sedan svalna en stund innan du vänder upp botten på ett annat bakplåtspapper, så att du har baksidan uppåt. Låt den svalna helt.

7. Vispa grädden

8. Skiva jordgubbarna, finhacka mandel och mynta.

9. Bred ett tunt lager av grädden på tårtbotten, lägg på jorgubbar, mynta, mandel och riv citronskalet fint.

10. Rulla ihop till en stubbe, rulla mot dig, det är lättast att få det fint då. Jag rullade längs med kortsidan.

11. Smält chokladen och ringla över stubben.

12. Dekorera med grädde och jordgubbar.

Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg