Det trendigaste du kan baka just nu är tårta serverad i glas. Men varför begränsa sig till Prinsesstårta? Här har jag gjort en variant med en klassisk budapestrulle!
Ja men överallt så ser du prinsesstårtan i glas. Och det känns ju lite tråkigt att göra likadant som alla andra. Och ändå vill en ju gärna hänga med i trenderna. Så då valde jag en annan klassisk tårtan, nämligen budapestrullen och serverar den i glas.
Eftersom jag mixtrar med formen så tänkte jag vara trogen innehållet, därför serverar jag den med lättvispad grädde och konserverade mandariner. Kanske inte mitt favoritsätt egentligen att servera den. Hellre med lite rostad mandel och färska bär. Eller här i en helt annan form med persikor. Eller här, som en snickersbudapestrulle!
Så jag gjorde en lite mindre sats och spritsade med en tyll som är 1 cm. För att jag ville ha lite nättare ränder. Sen såg jag till att inte grädda den för länge. På samma sätt som att man ska kunna rulla den i vanliga fall så ville jag att den skulle vara mjukseg och enkel att ta ut rundlar och äta av.
Att ta ut rundlar med glasen kan gå, men den var lite för seg för det. Du kan markera cirklar med glasen och sen kanske klippa efter märket om inte ditt glas är vasst nog att gå igenom kakan. Eller så använder du dig av en utstickare i samma storlek som ditt glas. Kakan som blir över skar jag i mindre bitar. Sen hällde jag choklad över både rundlarna och smulorna.
Smulorna la jag sen i botten på glaset, sen lättvispad grädde, mandarinklytftor, lite mer grädde och till slut locket. Sen pudrade jag med florsocker över. Var noga här med att det verkligen är LÄTT-vispad grädde, du ska bara ösa ner den med sked så den kan vara mycket mer lättvispad än om du skulle ex spritsa. Och det blir SÅ mycket godare!