Brysselkex

20 juli, 2020

Brysselkexet är en riktigt klassisk småkaka. Men med äkta smör så blir mördegskakorna allt annat än tråkiga.

Brysselkex

4/5(18)
Röster
Portioner: Ca 40-50 kakor

Ingredienser:

270 g vetemjöl (4,5 dl

90 g strösocker (1 dl)

1 tsk vaniljpulver

200 g smör

Till dekoration

90 g strösocker (1 dl)

Valfri ätbar färg
(karamellfärg är bäst, om du använder pastafärg, spä då ut den med en droppe vatten. Annars frå man klumpar, vilket ni ser har hänt med mina kakor). 

Instruktioner:

1. Lägg mjöl, socker, smör och vanilj i en matberedare och kör ihop till en deg (eller nyp ihop den för hand). Rulla degen till två rullar.

2. Lägg strösocker i en påse och droppa i karamellfärg. Skaka tills sockret har torkat. Strö ut det på ett bakplåtspapper och rulla degrullarna i det. Låt dem sedan stå i kylen i minst 60 minuter.

3. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn.)

4. Skiva kakrullarna i kakor som är ca 1 cm breda. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i ca 10 minuter. De ska inte få så mycket färg.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg