Brysselkex med citron och vallmo

17 juni, 2021

 

Tråkig småkaka? Nejnej, brysselkex är nåt av det finaste vi har. Och med citronzest i degen och rullade i vallmofrön hoppar de upp ännu en nivå på kak-skalan.

Faktiskt så blev kakan lite mer sofistikerad med citron och vallmo. Litet vuxnare. En lyxig kaka till espresson eller varför inte till en kopp te?

Och brysselkex måste ni baka med riktigt smör, men det vet ni sen gammalt.

Kolla in mina brysselkex med lila socker här.

Brysselkex med citron och vallmo

3.9/5(15)
Röster
Portioner: Ca 40 kakor

Ingredienser:

270 g vetemjöl (4,5 dl)

90 g strösocker (1 dl)

1 tsk vaniljpulver

200 g smör

Zest från en tvättad eller ekologisk citron

1 dl vallmofrön

Instruktioner:

1. Lägg mjöl, socker, smör, vanilj och citronzest i en matberedare och kör ihop till en deg (eller nyp ihop den för hand). Om den är lite smulig så kan du tillsätta saft från citronen tills den går ihop. Rulla degen till två rullar.

2. Strö ut vallmofröna på ett bakplåtspapper och rulla degrullarna i det. Låt dem sedan stå i kylen i minst 60 minuter.

3. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn.)

4. Skiva kakrullarna i kakor som är ca 1 cm breda. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda i ca 10 minuter. De ska inte få så mycket färg.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg