En krämig hemmagjort glass med brynt smör. Den smakar som en riktigt god vaniljglass med en lite rostad nötig kolaton. To die for!
Den här glassen har jag gjort vid några tillfällen till olika desserter. Den är så magiskt god! Brynt smör är ju bara livets gåva!
Du kan testa att göra den utan glassmaskin men du kommer inte att få samma krämiga resultat. Men om du gör utan, kyl ner smeten och häll den sedan i en vid ugnsform. Ställ in i frysen och rör om ca varje halvtimme tills den är genomfrusen.
Här har jag serverat glassen med friterade dumlechurros.
Och här serverar jag den med ugnsbakade rabarber och smulade kokostoppar.
Emma Karlsson
Hej!
Ska testa detta nu, men har inte använt min glas maskin tidigare och den är rätt liten.. hur vet man att de matchar med rätt mått 🙂
Tack för svar.
Emma Brink Rask
Hej, det här receptet passar nog de flesta glassmaskiner.