En saftig browniebotten toppad med syrlig björnbärsmousse och söt italiensk maräng blir en riktig festtårta.
Den här typen av tårta, en browniebotten som toppas med en mousse eller pannacotta är egentligen ett busenkelt sätt att göra fina festtårtor. Två enkla moment som slås ihop till en tårta och genast blir alla imponerade. Sen kan man lägga allt krut på dekorationerna istället, det tycker jag är kul!
Jag gillar att passa på att hälla lite mousse i kupolformade silikonformar i olika storlekar och så slänger man in dem i frysen. Sen när det är dags att dekorera tårtan så tar man fram dem och lägger dem på tårtan, antingen som de är eller sätter ihop två halvor till en hel boll. Ni hittar såna formar här.
12 reaktioner på ”Brownietårta med björnbärsmousse”
Hej
Hur gör du för att få en slät yta uppe på moussetårtan? Drar du med spatel eller ”skakar” du den jämn?
Man ska inte göra mousse för tjock, den ska vara så pass flytande att den blir slät när man skakar lite.
Hej! Ska det verkligen bara vara 1 matsked mjöl i botten?
Ja, det stämmer.
Hej!
Går det bra att göra tårtan dagen innan?
Det går bra
Hej!
Kan man byta ut björnbären mot frysta hallon?
Absolut!
Kan man göra denna flera dagar i förväg och frysa in tills det är dags att servera?
Absolut. Men marängen ska man helst inte spritsa på förrän på morgonen på serveringsdagen.
Räcker björnbärsmoussen på receptet till både tårtan och moussebollarna eller behöver man göra en dubbel sats för att det ska räcka till lika många bollar som du har på bilden?
Den räcker till båda.