Browniesticks med rostad kokos

19 januari, 2022
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Chokladiga brownies doppade i mjölkchoklad och rostad kokos. Perfekta att servera till fika eller dessert tillsammans med en skål lättvispad grädde att doppa i.

Jag fick idén till den här desserten från DoMa, restaurangen som drivs av Tea Malmegård. Där serverar de en variant av såna här till dessert.

Tanken är alltså smarriga brownies som du skär, typ i storlek med fiskpinnar och sen dubbelpanerar i mjölkchoklad och rostad kokos. Sedan serverar du 2-3 st tillsammans med lättvispad grädde, så dippar du sticksen i grädden när du äter. Du kan servera grädden i en stor skål eller i varsin liten så att man kan dubbeldippa hur mycket man vill.

Jag gräddade brownien i bakbalkarna från Pufz, de är inte bara för  kola utan funkar fint att baka i.

Browniesticks med rostad kokos

4.1/5(14)
Röster
Portioner: 14 sticks

Ingredienser:

Brownies

70 g mörk choklad

70 g smör

1 ägg

45 g råsocker

1 krm salt

35 g mjöl

Övrigt

200 g mjölkchoklad

2 dl riven kokos

3 dl vispgrädde

Instruktioner:

Brownie

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn). Gör i ordning en form 14×14 cm (eller motsvarande).

2. Smält smöret och smält sedan chokladen där i.

3. Rör ner sockret och sedan ägget. Vänd till sist ner mjölet och saltet. Häll smeten i formen och grädda i ca 10 minuter tills smeten har satt sig. Låt brownien bli helt kall i kylskåp.

4. Dela brownien i sticks. Mina var 2X7 cm. Men du gör ju såklart vilken storlek du vill.

5. Rosta kokosen i en torr panna tills den får färg. Låt den svalna.

6. Smält chokladen försiktigt. Doppa sedan brownien i chokladen tills den har choklad på alla sidor (här använde jag en plasthandske), och rulla dem sedan i kokos innan chokladen har stelnat helt.

7. Sätt in sticksen i kylen så att chokladen stelnar. Vispa grädden lätt och servera sticksen med den.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg