Brownies med kokostosca

2 augusti, 2018

brownie-med-kokostosca-2

Den här kakan är en av mina allra största favoriter. Jag skulle välja bort alla vackra tårtor och avancerade desserter för en rejäl ruta. Jag tror faktiskt, att om jag bara fick äta en kaka för resten av livet, då skulle jag välja den här.

brownie-med-kokostosca-3

Precis som många andra klassiska kakor har den flera namn. Ryttarkaka, choklad- och kokosrutor, eller som jag väljer att kalla dem: Brownies med kokostosca helt enkelt.

Det visade sig när jag börjat baka att jag inte hade ”vanlig” riven kokos, men jag hade den större varianten, kokoschips kanske man brukar kalla dem. Så jag tog dem, mixade hälften och behöll hälften som de var. Det blev kanon, lite mer tuggmostånd och kanske att utseendet blev lite väl likt flagad mandel. Men jag kommer nog göra så igen!

brownie-med-kokostosca-1

RECEPT
Ca 12 bitar i storleken 2×6 cm

Browniebotten
120 gram rumsvarmt smör
160 gram socker
30 gram kakao
30 gram sirap
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
60 gram mjöl

1. Klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Vispa smör och socker vitt och poröst.
4. Rör ner kakao, sirap, vaniljsocker och salt.
5. Rör ner ett ägg i taget.
6. Vänd till sist ner mjölet.
7. Häll smeten i formen och grädda i 15-20 minuter. Den ska ha satt sig men fortfarande vara lite dallrig när du känner på den. Ta ut den och låt den svalna något innan du häller på toscan.

Kokostosca
50 gram smör
140 gram sirap (ca 1 dl)
0,5 dl grädde
170 gram socker
130 gram kokos

1. Blanda smör, sirap, grädde och socker i en kastrull och sjuk i ca 5 minuter.
2. Blanda i kokosflingorna.
3. Bred ut tosckasmeten på browniebotten och grädda kakan i ytterligare 10 minuter tills du ser att toscan får en fin karamelliserad färg.
4. Ta ut kakan och låt den svalna ordentligt, gärna i kyl, innan du skär den i rutor i önskad storlek.

brownie-med-kokostosca-4

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg