Två favoritbakverk i ett när jag bakar in smarriga kokostoppar inuti en chokladig brownie. Hur kan det bli annat än succé. Hybridbakverk när de är som bäst.
Jag vet inte hur länge jag har gått och tänkt att jag ska göra det här bakverket, och nu blev det äntligen av. Och det blev ungefär så bra som jag hade tänkt mig. Jag var lite rädd för att kokossmeten skulle sjunka ner i kakan och försvinna så jag gjorde dem ganska toppiga och tryckte inte ner dem så långt. Som ni kan se så har de åkt ner hela vägen, men de föll också som furor åt alla håll i ugnen istället för att stå kvar upprätt. Men det kan man ju strunta i. Eller enkelt åtgärda genom att bara klicka ut smeten lite oregelbundet eller bara göra runda bollar av dem och lägga på smeten.
Jag ville att brownien skulle vara sådär kladdigt fudgey och det blev rätt bra i tiden med att kokostopparna blev färdiga och fick fin färg.
Jag har fler recept på kokostoppar här på sajten. Med citron och brynt smör, eller salted caramel kokostoppar med choklad, och även en variant med saffran.
Jag gräddade brownien i en form som är 20×20 cm, du hittar en liknande här. Brownien blev ganska hög så du kan nog även grädda den i en lite större form. Eller gör den som en kladdkaka i en form som är ca 23 cm i diameter.