Brownies med inbakade kokostoppar

24 april, 2023
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Två favoritbakverk i ett när jag bakar in smarriga kokostoppar inuti en chokladig brownie. Hur kan det bli annat än succé. Hybridbakverk när de är som bäst.

Jag vet inte hur länge jag har gått och tänkt att jag ska göra det här bakverket, och nu blev det äntligen av. Och det blev ungefär så bra som jag hade tänkt mig. Jag var lite rädd för att kokossmeten skulle sjunka ner i kakan och försvinna så jag gjorde dem ganska toppiga och tryckte inte ner dem så långt. Som ni kan se så har de åkt ner hela vägen, men de föll också som furor åt alla håll i ugnen istället för att stå kvar upprätt. Men det kan man ju strunta i. Eller enkelt åtgärda genom att bara klicka ut smeten lite oregelbundet eller bara göra runda bollar av dem och lägga på smeten.

Jag ville att brownien skulle vara sådär kladdigt fudgey och det blev rätt bra i tiden med att kokostopparna blev färdiga och fick fin färg.

Jag har fler recept på kokostoppar här på sajten. Med citron och brynt smör, eller salted caramel kokostoppar med choklad, och även en variant med saffran.

Jag gräddade brownien i en form som är 20×20 cm, du hittar en liknande här. Brownien blev ganska hög så du kan nog även grädda den i en lite större form. Eller gör den som en kladdkaka i en form som är ca 23 cm i diameter.

Chokladbrownies med inbakade kokostoppar

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 12 bitar

Ingredienser:

Brownie

200 g smör

100 g mörk choklad

4 ägg (rumstempererade)

225 g strösocker (2,5 dl)

80 g farinsocker (1 dl)

180 g mjöl (2,5 dl)

20 g kakao (0,5 dl)

0,5 tsk salt

Kokostoppar

50 g smör

 

1 ägg

45 strösocker (0,5 dl)

100 g kokosflingor (3 dl)

Instruktioner:

Brownie

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en form, ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och smält sedan chokladen där i.

3. Rör samman ägg, strösocker och farinsocker tills det är blandat. Rör ner smör och choklad.

4. Blanda samman mjöl, kakao och salt och vänd sedan ner det i smeten, rör tills du har en slät smet men inte mer än så. Häll smeten i formen. När du har satt ner kokostopparna så gräddar du den i ca 20-25 minuter tills kokostopparna har fått fin färg och ytan på brownien är bakad med du märker att den är lite gungig i mitten.

Kokostoppar

1. Smält smöret i en kastrull på medel till hög värme. Ta det ifrån värmen och låt det svalna något.

2. Rör samman ägg, socker och kokos. Rör ner smöret och låt smeten stå och svälla i 10 minuter. Gör sedan små bollar av smeten som du lägger på browniesmeten, tryck ner dem några millimeter.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg