Saftig chokladbrownie med mycket mörk choklad möter söt saltkolasås med krispiga cornflakes.
Detta är en så ljuvlig kombination. Allt med saltkola och choklad är ju ju visserligen svag för, men detta var synnerligen syndigt och gott.
Eftersom toppingen är väldigt väldigt söt så valde jag att göra en ganska osöt och bitter brownie. Alltså, den har fortfarande typ ett halvt kilo socker i sig, men den smakar väldigt mycket choklad, och jag drog också i rejält med hackad mörk choklad, det kan man göra som man vill, men jag tycker att det bröt av fint mot den söta toppingen.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
14 reaktioner på ”Brownies med cornflakes i saltkolasås”
Alltså jag bläddrade tillbaka några veckor i arkivet och hittade sååå mycket gott. Samlar till mina inspirationsrecept och längtar tills jag ska baka nästa gång <3
Hej!
Undrar lite vilket ”espresso pulver” du använder här? Hade svårt att hitta ngt i butiken som verkade rätt 🙂
Det heter Nescafé Azera, det är en plåtburk med oreange lock. Men vilken typ av snabbkaffe av espressovariant funkar.
Ok tack för hjälpen! Ser fram emot att prova detta recept! 🙂
Hej! Ser såååå smarrigt ut så detta tänkte jag baka till min fika på jobbet. Frågan är om du vet att det går att byta ut smör till margarin, mjöl till mandelmjöl? Så jag röjer problem för mjölkproteinallergiker och glutenallergiker?
Du kan byta smör mot margarin.
Vad gäller brownien så rekommenderar jag dig att baka den brownien som jag har till min ”glutenfria brownie med kola och nötter” men byta nötmjölet till mandelmjöl.
Tack snälla!
Åhhh så mumsigt! En liten fråga, går de att frysa in?
Det går fint!
Hej. Skall det vara brunt farin strö eller de bruna farinet som är mer “fuktigt”?
Om det bara står farinsocker så är det det mjuka sockret. Men det även bra med strö om det kniper.
Denna brownie är förödande god 😋
Gjorde den glutenfri, supergod!
Hej! Dessa ser fantastiskt goda ut! Jag funderar på att baka dessa inför ett barnkalas. Går den bra att baka några dagar i förväg, dvs håller den sig bra i kylen 2-3 dagar?
Absolut! Går att frysa också.