Sega och chokladiga som en brownie, men i en formen av en kaka.
Det här är kanske inte de vackraste kakorna i boken, men oj så goda! Testa själva om ni inte tror mig!
Sega och chokladiga som en brownie, men i en formen av en kaka.
Det här är kanske inte de vackraste kakorna i boken, men oj så goda! Testa själva om ni inte tror mig!
200 gram mörk choklad (runt 65-70%)
125 gram smör
150 gram strösocker (1,7 dl)
100 gram ljust muscovadosocker (1,25 dl)
2 ägg
130 gram vetemjöl (drygt 2 dl)
15 g kakao (3 msk)
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (eller 180 grader vanlig).
2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en bunke över ett vattenbad och ställ den sedan åt sidan på köksbänken.
3. Vispa ägg och socker i en köksmaskin eller med elvisp i 5 minuter.
4. Häll i chokladen i äggsmeten och rör om.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd ner i smeten.
6. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Den kommer att vara väldigt lös, men det ska vara så. Använd gärna en glasskopa som hjälp. Lägg max 6-8 kakor på en plåt, de flyter ut mycket.
7. Strö lite havssalt på kakorna och baka i 12 minuter.
8. Låt dem svalna i nästan en halvtimme på plåten innan du försöker flytta dem, annars går de sönder.
Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!