Sega och chokladiga som en brownie, men i en formen av en kaka.
Det här är kanske inte de vackraste kakorna i boken, men oj så goda! Testa själva om ni inte tror mig!
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
200 gram mörk choklad (runt 65-70%)
125 gram smör
150 gram strösocker (1,7 dl)
100 gram ljust muscovadosocker (1,25 dl)
2 ägg
130 gram vetemjöl (drygt 2 dl)
15 g kakao (3 msk)
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (eller 180 grader vanlig).
2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en bunke över ett vattenbad och ställ den sedan åt sidan på köksbänken.
3. Vispa ägg och socker i en köksmaskin eller med elvisp i 5 minuter.
4. Häll i chokladen i äggsmeten och rör om.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd ner i smeten.
6. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Den kommer att vara väldigt lös, men det ska vara så. Använd gärna en glasskopa som hjälp. Lägg max 6-8 kakor på en plåt, de flyter ut mycket.
7. Strö lite havssalt på kakorna och baka i 12 minuter.
8. Låt dem svalna i nästan en halvtimme på plåten innan du försöker flytta dem, annars går de sönder.