En mjukseg brownie täckt med en krämig mousse av karamellchoklad och espresso täckt med en chokladmirrorglaze.
Den här moussen är helt ljuvlig. Den görs med gold choklad från Callebaut eller Dulcey från Valrohna. Hittar man ingen av dem så går den fint att göra med vit choklad. Kaffesmaken är ganska subtil, men jag gillar det.
Formarna heter Gem 100 och kommer från Silikomart. De rymmer 1 dl.
Brownien har jag bakat i klotformar som är 3 cm, även de kommer från silikomart.
Tove
Tänkte göra dessa till nyår, två frågor, kan man spritsa moussen på browniebitarna (dvs håller den formen) och om man skulle göra dem i form – håller dom i frysen om man gör dom två dagar innan?
Joanna
Bland det godaste jag gjort/ätit
Ella
Hej! Går det att använda ljus sirap istället för glukossirap i glazen?
Emma Brink Rask
Nej, det går inte. De har inte samma egenskaper.
blåmesen
Provade denna till mors dag (fast använde lite andra formar och dyl, enligt man tager vad man haver-princip, och Odenses karmaellchokladknappar eftersom det fanns i affären och jag inte hann skicka efter någon mer fancy sort). Jätterolig att baka, enklare en den såg ut och hög imp-faktor!
Glazen tyckte jag dock inte jag fick kläm på, den blev för tjock vid både första och andra försöket. Men det kanske bara var nybörjarotur, var trots allt första gången jag gjorde mirror glaze.
Emma Brink Rask
Ja, glaze behöver lite övning. Man ska inte stirra sig blind på temperaturen, utan snarare se när konsistensen är bra.