Mjukseg brownie med rabarber- och jordgubbsmousse.
Samma mousse som i den här tårtan, men med en annan botten, nämligen en chokladbrownie, som gifter sig utmärkt med den fräscha moussen.
Formen till moussen har jag hittat på Wish om jag inte minns fel.
RECEPT
Receptet är gjort i en form som är 18 cm i diameter och räcker till ca 6-8 personer
Browniebotten
80 gram smör
80 gram mörk choklad
100 gram socker
2 ägg
1 matsked vetemjöl
1.Sätt ugnen på 180 grader och smörj en form med löstagbar botten, ca 16 cm i diameter. Klä den gärna i botten med bakplåtspapper så blir den enklare att lossa.
2. Smält smöret i en skål över vattenbad.
3. Tillsätt chokladen och smält den med smöret.
4. Tag av skålen från värmen och tillsätt sockret.
5. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
6. Blanda till sist i vetemjölet.
7. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter i ugnen. Kakan ska sätta sig men inte kännas helt torr, det är en brownie så den ska vara lite kladdig.
8. Tag ut kakan och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen och låt den bli riktigt kall.
Rabarber- och jordgubbsmousse
200 gram rabarber
150 gram jordgubbar
1 dl socker
3 gelatinblad
2 äggvitor
50 gram florsocker
2 dl grädde
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Dela rabarber och jordgubbar i små bitar och lägg tillsammans med socker i en gryta och låt koka upp och sjuda i ca 10 minuter tills allt är mjukt. Mixa massan och rör i gelatinbladen. Låt den sedan svalna.
3. Vispa äggvitorna till ett skum, tillsätt florsockret lite i taget tills du har en blank maräng. Rör ned de avsvalnade rabarber och jordgubbarna.
4. Vispa grädden lätt och vänd ner i det andra.
5. Häll moussen i en silikonform och ställ in den i frysen. När den är frusen tar du sen ut den och lägger den på den kalla kakan och låter den tina i kylen.
Julia
Hej, skall kakan serveras kylskåpskall?