En mastig perfekt kladdig brownie med hackade jordnötter toppad av en pannacotta och dulce de leche och jordnötssmör.
Den här tårtan bakade jag i veckan till min bonusson som fyllde 16 år. Han älskar verkligen jordnötter. Och choklad. Och om du också gör det så är detta en tårta i din smak.
Den mastiga och väldigt chokladiga brownien har hackade jordnötter i sig och pannacottan som är ovanpå gjorde jag av dulce de leche, jordnötssmör och grädde och stöpte i en silikonform. Sen frös jag den och la den på brownien för att svalna. Man kan välja att stöpa den i vilken typ av silikonform som helst, eller hälla den direkt över brownien i formen för att sedan stelna i kylen. Här hittar du formen som jag har använt (man köper den i ett kit tillsammans med en pajring)
Här hittar du en superbra springform på 20 cm, väldigt bra att ha, speciellt om du bakar mina recept ofta. Jag har bakat brownien i den.
Älskar du snickers? Kolla då in min snickersbudapesttårta, receptet hittar du här.
Malin
Om man inte kan äta jordnötter, vilka nötter skulle du valt istället till denna brownie? 🙂 tack på förhand för svaret!