Brownie med karamellchoklad

6 augusti, 2019

En supersaftig vinnarbrownie med krämig topping av karamellchoklad. Lättbakad och bara så god!

Karamellchoklad är egentligen vit choklad som är gjord med karamelliserat socker och karamelliserad mjölk och den har en härlig kolaton. Om man köper den från Valrhona så heter den Dulcey och Callebaut kallar sin version för Gold. De finns båda enkelt att köpa online om du inte hittar i butik. Det här receptet kan du dock göra efter samma proportioner med vit- eller mjölkchoklad upp till 55% kakaohalt.

Brownien är riktigt chokladig och seg och gifter sig perfekt med den söta tryffeln på toppen.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

Brownie med karamellchoklad

4.2/5(14)
Röster
Portioner: 8-10 portioner

Ingredienser:

Brownie

180 g mörk choklad

90 g smör

3 ägg

270 g socker (3 dl)

45 g vetemjöl (0,75 dl)

15 g kakao (drygt 2 msk)

2 tsk nescafé espressopulver

1 nypa salt

Tryffel

300 g karamelliserad vit choklad (eller vit eller mjölkchoklad)

1,5 dl grädde

1 nypa salt

Instruktioner:

Brownie

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 gram vanlig).

2. Smält chokladen och smöret i en skål över ett vattenbad.

3. Vispa samman ägg och socker och blanda sen i chokladblandningen.

4. Rör ner mjöl, kakao, espressopulver och salt och rör samman till en jämn smet.

5. Fördela smeten i en smord form som är ca 18 cm i diameter (om du bakar i en rund, jag bakade i en rektangulär form som var 10×25 cm). Baka i ca 20-25 minuter, den ska vara lite gungig i mitten.

6. Låt kakan stå i kylen över minst ett par timmar för att sätta sig.

Tryffel

1. Koka upp grädden och häll över hackad choklad. Rör om och låt stelna i rumstemperatur tills den är bredbar.

2. Bred ut över brownien. Strö gärna lite flingsalt över. (Chokladpärlorna som jag dekorerat med kommer från Valrhona).

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg