Brownie med chokladtryffel och polkakross

17 november, 2019

En saftig brownie med den godaste chokladtryffel du kan tänkta dig. Och som lök på laxen polkakross och choklad på toppen.

Den här brownien är så smarrig! Den saftigaste och maffigaste du kan tänka dig. Jag valde att toppa den med polkakross och även chokladbitar med polkasmak. De har jag köpt i USA och så det är kanske inte så lätt att få tag på dem, men bara polkagross är gott nog. Och om man vill ha ännu mer pepparmintssmak så kan man ju tillsätta lite pepparmintsolja i tryffeln.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer, tips och inblick bakom kulisserna.

Brownie med chokladtryffel och polkakross

3.9/5(26)
Röster
Portioner: 24 bitar

Ingredienser:

Brownie

135 gram mörk choklad

135 gram smör

2 ägg

135 gram socker (1,5 dl)

35 gram brun farin (knappt 0,5 dl)

85 gram mjöl (knappt 1,5 dl)

0,5 tsk salt

Chokladtryffel

200 g mörk choklad

2 dl grädde

75 g smör

15 g glykos eller honung

Dekoration

Krossade polkagrisstänger (det går bra med vanliga polkagrisar men den blir finare kross av stängerna).
Jag dekorerade också med vit pepparmintchoklad som jag köpt i USA, tror inte att det finns i Sverige.

Instruktioner:

Brownie

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en form som är 20×20 med bakplåtspapper.

2. Smält smöret i en kastrull och smält sedan chokladen i smöret.

3. Vispa ihop ägg, socker och farin lite lätt för hand i en bunke och häll sedan ner smör och choklad där i.

4. Tillsätt mjölet och saltet och rör om till en smet. Häll den i formen och baka i ca 15-20 minuter, tills den är lite wobblig i mitten men har satt sig i kanterna. Låt svalna.

Chokladtryffel

1. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.

2. Lägg grädde, smör och glykos i en kastrull och värm tills det precis kokar.

3. Slå den heta grädden på chokladen och rör tills du har en blank ganache.

4. Häll tryffeln på brownien och lägg på polkakross. Ställ in i kylen över natten.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
8 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg