Kladdig, chokladig brownie toppad med en syrlig och söt ganache av vit choklad och björnbär.
Brownie med björnbärsganache

Brownie med björnbärsganache
4.4/5(13)
Röster- Portioner: 6-8 bitar
- Förberedelsetid:
- Tillagningstid:
Ingredienser:
Brownie
80 g smör
80 g mörk choklad
100 g socker (drygt 1 dl)
2 ägg
2 msk vetemjöl
Björnbärsganache
100 g vit choklad
30 g vispgrädde
35 g björnbärspuré (mixade och silade björnbär)
Dekor
Kristalliserad vit choklad (se recept här)
Vita chokladdekorationer
Frusna björnbär
Instruktioner:
Brownie
1.Sätt ugnen på 165 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och smörj en form med löstagbar botten, ca 16 cm i diameter. Klä den gärna i botten med bakplåtspapper så blir den enklare att få loss kakan sen.
2. Smält smöret i en skål över vattenbad.
3. Tillsätt chokladen och smält den med smöret.
4. Tag av skålen från värmen och tillsätt sockret.
5. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
6. Blanda till sist i vetemjölet.
7. Häll smeten i formen och grädda i ca 16-18 minuter. Kakan ska sätta sig men inte kännas helt torr, det är en brownie så den ska vara lite kladdig.
8. Tag ut kakan och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen och låt den bli riktigt kall.
Björnbärsganache
1. Smält chokladen i en bunke.
2. Koka upp grädde och björnbärspuré i en liten kastrull. Häll över chokladen och rör om till en blank ganache. Häll den över den kalla kakan, som fortfarande är kvar i formen. Låt kakan sätta sig i kylen i ett par timmar.
Dela det här inlägget:
Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på email
Du kanske också gillar
OM MIG
Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.
NYHETSBREV
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!