Sockerkaka, maräng, passionsgrädde och jordgubbar. Många kallar den för pinocchiotårta, vi kallade den för Brittatårta. Men den har allt somrigt och gott i en enda tårta.
Ja, ni vet ju vid det här laget att den här tårtan har många namn. När jag växte upp kallade vi den för Brittatårta och den serverades alltid i långpanneform. Jag gillar ju att bygga mina tårtor på höjden och så även denna.
I stället för att bara fylla den med grädde och bär gjorde jag också en curd på passionsfrukt som jag blandade med grädde, tillsammans med lite grekisk yoghurt. Det tillförde en härlig syra till allt det söta.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Annika
Hej Emma!
Allt blir så himla gott från dina recept och jag brukar baka massor från dig. Men Brittatårtan som känns som ett ganska enkelt recept får jag inte till🥺. Marängen blir bara mjuk och inte alls frasig. Vad gör jag för fel? Jag står mitt i natten och bakar tårtbottnar till konfirmation imorgon och behöver svar nu på direkten 🤪.
Anette
Den passionscurden har jag lagat med framgång några gånger och ska testa som fyllning enligt ovan imorgon 🙂 Tack för dina magiska inlägg!
Är receptet gångbart för en långpanna tro?
Helena Andersson
Hej Emma!
Stort tack för alla fina recept du lägger upp, känner mig så stolt när jag lyckas få till det ena mästerverket efter det andra tack vare dina recept!
Idag har jag gjort bottnar till denna Brittatårta och dom är såklart till imorgon midsommarafton. Hur rekommenderar du att jag förvarar dem tills imorgon? I avstängd ugn? (Stängd eller lite öppen?) Skafferi? Ska man ha något över (plast/aluminiumfolie) eller bara låta dem luftas? Kyl gissar jag blir för fuktigt och jag såg din kommentar om frysen ovan. Stort tack och glad midsommar!
Emma Brink Rask
Hej! Tack snälla du!
Jag brukar låta dem ligga framme i rumstemperatur med en kökshandduk eller hushållspapper över. Då håller sig marängen krispigast och sockerkakan saftig.
Charlotta Lundberg
Är sååå sugen att prova denna till midsommar, men kan man göra de olika komponenterna i förhand och förvara i frys/kyl fram till midsommar?
Emma Brink Rask
Curden kan du göra och ha i kylen en vecka. Tårtbotten går att frysa, men marängen tappar lite i som sprödhet.