Briochebullar

10 mars, 2021

 

Brioche

Smöriga och mjuka och de nästan smälter i munnen. Ge mig mer briochebullar nu!

Det som skiljer en brioche från en vanlig vetedeg är att den har mer ägg och mer smör i sig. Det ger en mjukare, saftigare och tyngre bulle. Men åh så gott det är. Att bara äta som den är, eller med smör på, eller som hamburgerbröd, eller som en bulle med vaniljkräm.

Brioche

Brioche

Det ska ner mycket smör i degen och jag rekommenderar verkligen att göra den här degen med en köksmaskin.

Orsaken till att degen ska vila i kylen över natten är dels för att utveckla de goda smakerna, och dels för att den ska bli behändig att jobba med. Du kan uppleva degen kladdig när den är klar, men efter att den varit kyld över natten är den superenkel att handskas med.

brioche

Den här bullen är snurrad från en enda ”orm”. Kolla in min film på instagram när jag snurrar den.

Brioche

Briochebullar

4.3/5(12)
Röster
Portioner: 11 bullar

Ingredienser:

100 g kall mjölk (1 dl)

165 g ägg (3)

45 g socker (0,5 dl)

15 g jäst

420 g vetemjöl (7 dl)

8 g salt (drygt 1 tsk)

200 g kallt smör

1 ägg till pensling

Instruktioner:

1. Rör samman mjölk, ägg, socker och jäst i bunken till en köksmaskin. Tillsätt mjölet och sedan saltet och kör på låg hastighet i ca 10 minuter.

2. Tillsätt smöret lite i taget och kör på lägsta hastighet tills allt är blandat in i degen. Öka sedan hastigheten något och kör i 10 minuter till.

3. Lägg degen, (som fortfarande kan kännas ganska kladdig) i en bunke, täck över och ställ i kylen över natten.

4. Ta fram degen och mjöla litet på bakbordet om det behövs. Dela degen i 11 lika stora bitar, 80 gram styck. Rulla varje bit till en smal korv, ca 20-25 cm lång. Kolla in min film på instagram eller bilderna ovan.

5. Lägg på en plåt och låt läsa i ca 1-2 timmar, tills de blivit lite större. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 12 minuter på 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg