Briochebullar med hallonkräm

1 juni, 2022

Mjuka smöriga bullar fyllda med en syrlig hallonkräm. Tillsammans med det söta krispet från pärlsocker är de här briochebullarna något av det godaste du kan baka i sommar.

Hallonkrämen är gjord på samma sätt som jag gör lemoncurd, men med hallonpuré istället.

Och låt degen vila över natten, när det kommer till briochedeg så är det nyckeln till att lyckas. Här hittar du fler recept med briochedeg.

Briochebullar med hallonkräm

4.6/5(7)
Röster
Portioner: Ca 15 bullar

Ingredienser:

Briochedeg

100 g kall mjölk (1 dl)

165 g ägg (3)

45 g socker (0,5 dl)

15 g jäst

420 g vetemjöl (7 dl)

8 g salt (drygt 1 tsk)

200 g kallt smör

1 ägg till pensling

1 dl pärlsocker till dekoration

Hallonkräm

150 g frusna hallon

2 äggulor

1 litet ägg

30 gram strösocker (0,3 dl)

50 gram mjukt smör

Instruktioner:

Briochedeg

1. Rör samman mjölk, ägg, socker, jäst och mjöl i bunken till en köksmaskin. Kör på låg hastighet i ca 10 minuter.

2. Tillsätt saltet och sedan smöret lite i taget och kör på lägsta hastighet tills allt är blandat in i degen. Öka sedan hastigheten något och kör i 5 minuter till.

3. Lägg degen i en bunke, täck över och ställ i kylen över natten.

4. Ta fram degen och mjöla litet på bakbordet om det behövs. Dela degen i 15 lika stora bitar, 60 gram styck. Rulla varje degbit till en boll. Lägg dem på plåtar och låt dem jäsa under duk i 2 timmar.

5. Gör en grop i varje bulle, jag använde en mortel. Pensla runt om hålet med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Fyll groparna med hallonkrämen. Grädda i 9-10 minuter på 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

Hallonkräm

1. Koka upp hallonen och sila av kärnorna så att du bara får slät puré kvar.

2. Lägg hallonpurén, äggulor, ägg och socker in bunke över ett vattenbad. Värm under omrörning tills det tjocknar, vid ca 84 grader.

3. Rör ner smöret och låt krämen bli kall i kylen över natten.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hur blir dessa att frysa?
    Förstör man inte resningen på bullen jäsningen gett när man trycker till med en mortel?

    • A
      Emma Brink Rask

      Jag har inte provat att frysa dem med curd.
      Du gör ju bara en grop mitt i, inte på hela bullen. Så det går fint.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg