Det godaste hembakade hamburgerbrödet, av briochebröd.
Brioche är ett smakrikt, saftigt och lite sötare mjukt bröd. Det suger upp alla goda safter från hamburgaren och smular inte. Helt perfekt alltså.
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
1 dl kall mjölk
165 g ägg (3)
45 g socker (0,5 dl)
15 g jäst
420 g vetemjöl (7 dl)
8 g salt (drygt 1 tsk)
200 g kallt smör
1 ägg till pensling
Svarta och vita sesamfrön
1. Rör samman mjölk, ägg, socker och jäst i bunken till en köksmaskin. Tillsätt mjölet och sedan saltet och kör på låg hastighet i ca 10 minuter.
2. Tillsätt smöret lite i taget och kör på lägsta hastighet tills allt är blandat in i degen. Öka sedan hastigheten något och kör i 10 minuter till.
3. Lägg degen, (som fortfarande kan kännas ganska kladdig) i en bunke, täck över och ställ i kylen över natten.
4. Ta fram degen och mjöla litet på bakbordet om det behövs. Dela degen i 11 lika stora bitar, 75 gram styck. Rulla till spända bollar.
5. Lägg på en plåt och låt läsa i ca 1-2 timmar, tills de blivit lite större. Pensla med uppvispat ägg, strö över med sesamfrön och grädda i ca 12 minuter på 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).
Andreas
Stämmer det att det bara ska vara 1 deciliter (100g) mjölk i? Låter lite lite.
Varför står dt måttet inte i gram när dina andra gör det? 🙂
Emma Brink Rask
Det stämmer. I och med att det är så mycket ägg så fungerar de också som vätska.
Det är inte alltid dl blir gram i mina recept, alla vet hur mycket dl väger.
Linda
Du verkar ha missat att skriva ut mjölkmängden i receptet.
Emma Brink Rask
Ah, tack! Fixat nu.