Det godaste hembakade hamburgerbrödet, av briochebröd.
Brioche är ett smakrikt, saftigt och lite sötare mjukt bröd. Det suger upp alla goda safter från hamburgaren och smular inte. Helt perfekt alltså.
1 dl kall mjölk
165 g ägg (3)
45 g socker (0,5 dl)
15 g jäst
420 g vetemjöl (7 dl)
8 g salt (drygt 1 tsk)
200 g kallt smör
1 ägg till pensling
Svarta och vita sesamfrön
1. Rör samman mjölk, ägg, socker och jäst i bunken till en köksmaskin. Tillsätt mjölet och sedan saltet och kör på låg hastighet i ca 10 minuter.
2. Tillsätt smöret lite i taget och kör på lägsta hastighet tills allt är blandat in i degen. Öka sedan hastigheten något och kör i 10 minuter till.
3. Lägg degen, (som fortfarande kan kännas ganska kladdig) i en bunke, täck över och ställ i kylen över natten.
4. Ta fram degen och mjöla litet på bakbordet om det behövs. Dela degen i 11 lika stora bitar, 75 gram styck. Rulla till spända bollar.
5. Lägg på en plåt och låt läsa i ca 1-2 timmar, tills de blivit lite större. Pensla med uppvispat ägg, strö över med sesamfrön och grädda i ca 12 minuter på 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).
Andreas
Stämmer det att det bara ska vara 1 deciliter (100g) mjölk i? Låter lite lite.
Varför står dt måttet inte i gram när dina andra gör det? 🙂
Emma Brink Rask
Det stämmer. I och med att det är så mycket ägg så fungerar de också som vätska.
Det är inte alltid dl blir gram i mina recept, alla vet hur mycket dl väger.
Linda
Du verkar ha missat att skriva ut mjölkmängden i receptet.
Emma Brink Rask
Ah, tack! Fixat nu.