Det godaste hembakade hamburgerbrödet, av briochebröd.
Brioche är ett smakrikt, saftigt och lite sötare mjukt bröd. Det suger upp alla goda safter från hamburgaren och smular inte. Helt perfekt alltså.
Det godaste hembakade hamburgerbrödet, av briochebröd.
Brioche är ett smakrikt, saftigt och lite sötare mjukt bröd. Det suger upp alla goda safter från hamburgaren och smular inte. Helt perfekt alltså.
1 dl kall mjölk
165 g ägg (3)
45 g socker (0,5 dl)
15 g jäst
420 g vetemjöl (7 dl)
8 g salt (drygt 1 tsk)
200 g kallt smör
1 ägg till pensling
Svarta och vita sesamfrön
1. Rör samman mjölk, ägg, socker och jäst i bunken till en köksmaskin. Tillsätt mjölet och sedan saltet och kör på låg hastighet i ca 10 minuter.
2. Tillsätt smöret lite i taget och kör på lägsta hastighet tills allt är blandat in i degen. Öka sedan hastigheten något och kör i 10 minuter till.
3. Lägg degen, (som fortfarande kan kännas ganska kladdig) i en bunke, täck över och ställ i kylen över natten.
4. Ta fram degen och mjöla litet på bakbordet om det behövs. Dela degen i 11 lika stora bitar, 75 gram styck. Rulla till spända bollar.
5. Lägg på en plåt och låt läsa i ca 1-2 timmar, tills de blivit lite större. Pensla med uppvispat ägg, strö över med sesamfrön och grädda i ca 12 minuter på 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).
Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!
4 reaktioner på ”Brioche hamburgerbröd”
Du verkar ha missat att skriva ut mjölkmängden i receptet.
Ah, tack! Fixat nu.
Stämmer det att det bara ska vara 1 deciliter (100g) mjölk i? Låter lite lite.
Varför står dt måttet inte i gram när dina andra gör det? 🙂
Det stämmer. I och med att det är så mycket ägg så fungerar de också som vätska.
Det är inte alltid dl blir gram i mina recept, alla vet hur mycket dl väger.