Brioche hamburgerbröd

19 mars, 2021

Det godaste hembakade hamburgerbrödet, av briochebröd.

Brioche är ett smakrikt, saftigt och  lite sötare mjukt bröd. Det suger upp  alla goda safter  från hamburgaren och smular inte. Helt perfekt alltså.

Brioche hamburgerbröd

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 12

Ingredienser:

1 dl kall mjölk

165 g ägg (3)

45 g socker (0,5 dl)

15 g jäst

420 g vetemjöl (7 dl)

8 g salt (drygt 1 tsk)

200 g kallt smör

1 ägg till pensling

Svarta och vita sesamfrön

Instruktioner:

1. Rör samman mjölk, ägg, socker och jäst i bunken till en köksmaskin. Tillsätt mjölet och sedan saltet och kör på låg hastighet i ca 10 minuter.

2. Tillsätt smöret lite i taget och kör på lägsta hastighet tills allt är blandat in i degen. Öka sedan hastigheten något och kör i 10 minuter till.

3. Lägg degen, (som fortfarande kan kännas ganska kladdig) i en bunke, täck över och ställ i kylen över natten.

4. Ta fram degen och mjöla litet på bakbordet om det behövs. Dela degen i 11 lika stora bitar, 75 gram styck. Rulla till spända bollar.

5. Lägg på en plåt och låt läsa i ca 1-2 timmar, tills de blivit lite större. Pensla med uppvispat ägg, strö över med sesamfrön och grädda i ca 12 minuter på 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
4 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Andreas

    Stämmer det att det bara ska vara 1 deciliter (100g) mjölk i? Låter lite lite.
    Varför står dt måttet inte i gram när dina andra gör det? 🙂

    • A
      Emma Brink Rask

      Det stämmer. I och med att det är så mycket ägg så fungerar de också som vätska.
      Det är inte alltid dl blir gram i mina recept, alla vet hur mycket dl väger.

  • Du verkar ha missat att skriva ut mjölkmängden i receptet.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg