Brinkens 10 bästa bakhacks

16 april, 2020

Det finns massa genvägar, tips och tricks för att vara kung i köket. Här är mina 10 favoriter.

  • Se till att dina tårtbottnar är kalla/frusna när du ska montera tårta eller dela tårtbottnar. Det gör dem mycket stabilare att hantera, mindre smuliga och du får en jämnare tårta.
  • Har du knäckt ett ägg och fått äggskal i äggen? Använd äggskalet som du har i handen för att ta upp den lilla äggflisan i äggen. Busenkelt!
  • Använd alltid en varm kniv när du ska skära fina bitar i en kaka eller tårta. Jag brukar skölja den under hett vatten och torka av med hushållspapper. Men du kan också koka upp vatten i en skål som du doppar den i och torkar av med hushållspapper. Du måste göra om den här proceduren mellan varje skiva.
  • Gör din egen ”buttermilk” genom att blanda mjölk och syra. Läs här hur man gör.
  • Hindra bruna sockret att bli hårt genom att ha det i en tät glasburk med en marshmallow i. Eller kör det en stund i mikron så blir det mjukt.
  • Behöver du mogna bananer direkt? Lägg dem med skalet på i ugnen på 150 grader tills de blir bruna och redo att mosas.
  • Vill du spritsa tvåfärgat? Lägg två spritspåsar med två färger i en och samma påse.
  • För att få fina mördegskakor eller pepparkakor, kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Lägg in den i frysen i 10 minuter. Ta sen ut kakorna med utstickare, använd en stekspade för att lägga dem på plåten och baka av dem.  Inga förstörda kanter eller ojämna kakor.’Spara alltid underdelen av en tårtbotten för att lägga överst, upp och ner på tårtan. På så sätt så får du alltid en perfekt rak topp med raka kanter.
  • Om du bara ska smälta pyttelite choklad, för exempelvis dekoration. Lägg finhackad choklad i en plastpåse som du värmer försiktigt under rinnande varmt vatten och sen bara klipper du ett litet hål i hörnet och spritsar.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg