Bountymacarons

21 mars, 2020

Chokladmacarons fyllda med kokosganache. Om du älskar godiset bounty så är det här en macaron för dig.

Jag har alltid använt mig av ett macaronsrecept med kallvispad maräng. Nu ville jag testa ett med italiensk, alltså varmvispad maräng. Jag upplever att de blir lite glansigare och jämnare.

Receptet är baserat på Maja Vases recept på macarons.

Kolla gärna in mina andra recept med macarons här. Och lyssna på Bakpoddens avsnitt om Macarons här.

Bountymacarons

4/5(19)
Röster
Portioner: 35-40 macarons

Ingredienser:

Chokladmacarons

150 g florsocker

130 g mandelmjöl

20 g kakaopulver

55 g äggvita

150 g strösocker

50 g vatten

55 g äggvita

Kokosganache

50 g kokosgrädde

10 g glykos

50 g vit choklad

75 g vispgrädde

10 g malibu (om man vill)

Instruktioner:

Chokladmacarons

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft (170 grader vanlig ugn). Sikta florsocker, mandelmjöl och kakao i en skål och rör ner de första 55 grammen äggvita, den är alltså ovispad.

2. Koka upp socker och vatten till 120 grader, vispa de andra 55 grammen äggvita till ett skum och häll ner sockerlagen medan du vispar på låg värme. När allt är tillsatt så vispar du på högsta hastighet tills marängen är seg och blank och avsvalnad.

3. Vänd ner lite av marängen i taget i mandelblandningen tills du har en bra och segflytande smet.

4. Häll smeten på en spritspåse med en tyll som är 1 cm i diameter. Spritsa ut på bakplåtspapper, ca 3 cm i diameter. Strö över lite rostad kokos på dem.

5. Baka direkt i 12-14 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan du fyller dem.

Kokosganache

1. Koka upp kokosgrädde och glykos i en kastrull.

2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll den varma vätskan över och mixa med en stavmix. Tillsätt den vanliga grädden och eventuellt malibu.

3. Låt stå och bli helt kallt i kylen, vispa sedan upp och spritsa på macaronsen.

(Mina är spritsade med Wilton 8b)

Förvara macaronsen i kylen.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
6 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Ger receptet 35-40 färdiga macarons eller 35-40 halvor?

    • A
      Emma Brink Rask

      Hela såklart. En halv macaron är inte en macaron. 🙂

  • Hej om man inte vill göra varmvispad macarons , och vill göra dina andra kallvispade recept, fast med choklad som detta recept… hur mycket kakao ska man då ha i ?
    Eller har du kanske choklad macarons (kallvispad) i recept ? Hittar inget iaf.
    Tusen tack för alla fina recept!

    • A
      Emma Brink Rask

      Jag har inget recept på kallvispad med kakao än, men jag gissar att man kan tillsätta ett par msk kakao till mandelmjöl och florsocker, men som sagt, har inte testat själv.

  • Tilda Carlsson

    Kan man göra den varmvispade marängen till macaronsen även om man inte har en termometer? Sockerlagen är den då 120 graden när sockret har löst upp sig?

    • A
      Emma Brink Rask

      Hej! Nej, 120 grader är mycket mer än att sockret har löst upp sig, det ska bli en seg tjock sockerlag. Väldigt svårt utan termometer skulle jag säga. Men det finns billiga termometrar på de flesta ica-butiker.

Lämna ett svar till Emma Brink Rask (Avbryt svar)

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg