Chokladmacarons fyllda med kokosganache. Om du älskar godiset bounty så är det här en macaron för dig.
Jag har alltid använt mig av ett macaronsrecept med kallvispad maräng. Nu ville jag testa ett med italiensk, alltså varmvispad maräng. Jag upplever att de blir lite glansigare och jämnare.
Receptet är baserat på Maja Vases recept på macarons.
Kolla gärna in mina andra recept med macarons här. Och lyssna på Bakpoddens avsnitt om Macarons här.
Sara
Ger receptet 35-40 färdiga macarons eller 35-40 halvor?
Emma Brink Rask
Hela såklart. En halv macaron är inte en macaron. 🙂
Kikki
Hej om man inte vill göra varmvispad macarons , och vill göra dina andra kallvispade recept, fast med choklad som detta recept… hur mycket kakao ska man då ha i ?
Eller har du kanske choklad macarons (kallvispad) i recept ? Hittar inget iaf.
Tusen tack för alla fina recept!
Emma Brink Rask
Jag har inget recept på kallvispad med kakao än, men jag gissar att man kan tillsätta ett par msk kakao till mandelmjöl och florsocker, men som sagt, har inte testat själv.
Tilda Carlsson
Kan man göra den varmvispade marängen till macaronsen även om man inte har en termometer? Sockerlagen är den då 120 graden när sockret har löst upp sig?
Emma Brink Rask
Hej! Nej, 120 grader är mycket mer än att sockret har löst upp sig, det ska bli en seg tjock sockerlag. Väldigt svårt utan termometer skulle jag säga. Men det finns billiga termometrar på de flesta ica-butiker.