Bountybakelser med choklad och kokos

14 december, 2021
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Kokos och choklad alltid en god kombination och i denna vintriga bakelser leker de fint tillsammans. En kokosbotten med kondenserad mjölk, mörk chokladmousse och kokospannacotta.

En enkel bakelse som kanske kräver lite pyssel men med få ganska enkla moment. Jag har  använt mig av formar från Silikomart som heter, i två olika storlekar. Kokosbotten och chokladmousse har jag gjort i den lilla och sedan stöpt pannacottan och monterat bakelsen i den större. Den är dock fortfarande bara 0,85 dl  så det är inga jättebakelser utan en ganska lagom dessert.

Hos Söders Gourmet hittar du både formarna. Här hittar du den lilla och här den större.  Om du har någon annan mindre kupolform som kan du också använda den till interiören.

Jag gjorde den lilla kokosbotten av kokosflingor och sötad kondenserad mjölk, men du kan också använda karamelliserad mjölk om du vill, då blir det lite mer kolasmak på det hela.

Älskar du bounty? Kanske vill du testa mina bountymacarons?

Bountybakelser med choklad och kokos

4/5(18)
Röster
Portioner: 6 portioner

Ingredienser:

kokosbotten

25 g riven kokos

25 g sötad kondenserad mjölk

1 nypa salt

Chokladmousse

80 g mörk choklad (60-70% kakaohalt)

150 g vispgrädde (1,5 dl)

Kokospannacotta

2,5 gelatinblad

2 dl kokosgrädde (så fet som möjlig,  gärna upp mot 30%)

2 dl vispgrädde

45 g strösocker (0,5 dl)

1 tsk vaniljpasta

Dekoration

1 dl kokosflingor

Instruktioner:

Kokosbotten

1. Blanda alla ingredienserna i en skål. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, ca 0,5-1 cm tjockt. Sätt in det i frysen så att det stelnar något.

2. Ta ut rundlar med en utstickare som  är lika stor som botten på den formen som du ska göra chokladmoussen i.

Chokladmousse

1. Smält chokladen i en bunke.

2. Koka upp 0,5 dl av grädden och häll den över chokladen. Rör om till en slät kräm och låt den svalna till fingervarmt.

3. Vispa resten av grädden luftig och lätt och vänd försiktigt samman den med chokladen tills det blir en mousse. Häll den i de små formarna och tryck ner den lilla disken med kokosbotten överst. Ställ i frysen i 4-5 timmar.

Kokospannacotta

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter.

2. Koka upp kokosgrädde,  vispgrädde, socker och vanilj och rör ut gelatinbladen i vätskan. Låt den svalna till rumstemperatur och  häll den sedan i de större formarna,  upp till ca 2/3 av formen. Sätt in i frysen i 5 minuter och ta  sedan ut dem. Lossa chokladmoussen  ur sina formar och tryck ner dem i pannacottan tills de har en jämn botten. Ställ dem i frysen  i 5-6 timmar, gärna över natten.

Dekoration

1. Lossa de frusna bakelserna från silikonformen och ställ dem på ett fat. Låt dem tina i ca en timme. Lyft dem sedan försiktigt medan du duttar kokosflingor runt om hela. Sätt dem på fatet som de ska serveras på och låt dem tina i 1-2 timmar till.

De håller sig fina i kylskåp i ett par dagar.

Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Gjorde dubbel sats av denna och gjorde den som en tårta istället! Supergod och rolig att göra 🙂

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg