Kokos och choklad alltid en god kombination och i denna vintriga bakelser leker de fint tillsammans. En kokosbotten med kondenserad mjölk, mörk chokladmousse och kokospannacotta.
En enkel bakelse som kanske kräver lite pyssel men med få ganska enkla moment. Jag har använt mig av formar från Silikomart som heter, i två olika storlekar. Kokosbotten och chokladmousse har jag gjort i den lilla och sedan stöpt pannacottan och monterat bakelsen i den större. Den är dock fortfarande bara 0,85 dl så det är inga jättebakelser utan en ganska lagom dessert.
Hos Söders Gourmet hittar du både formarna. Här hittar du den lilla och här den större. Om du har någon annan mindre kupolform som kan du också använda den till interiören.
Jag gjorde den lilla kokosbotten av kokosflingor och sötad kondenserad mjölk, men du kan också använda karamelliserad mjölk om du vill, då blir det lite mer kolasmak på det hela.
Älskar du bounty? Kanske vill du testa mina bountymacarons?
Malin
Gjorde dubbel sats av denna och gjorde den som en tårta istället! Supergod och rolig att göra 🙂