Bondkakor

3 januari, 2020

Bondkakan är en av våra svenska klassiker. För mig är det en av de godaste småkakorna. Krispig men ändå seg och med en fin smak av kola och mandel.

Bondkakor

4/5(21)
Röster
Portioner: 35-40 kakor

Ingredienser:

40 g mandel (gärna utan skal)

150 g vetemjöl (2,5 dl)

0,5 tsk bikarbonat

90 g strösocker (1 dl)

1 msk sirap

100 g kallt smör

Instruktioner:

1. Hacka mandeln grovt och lägg åt sidan.

2. Lägg resterande ingredienser i en matberedare och kör tills allt går ihop till en deg.

3. Tillsätt mandeln och arbeta in den i degen.

4. Gör två rullar av degen, ca 4-5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie eller bakplåtspapper och lägg  in dem i kylen så att de stelnar och blir lättare att skära.

5. Sätt ugnen på 180 g varmluft (200 g vanlig ugn)

6. Skär rullarna i knappt 1 cm tjocka skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

7. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter, de ska bli lite gyllenbruna men får gärna ha kvar en lite seg kärna. Låt kakorna svalna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg