Blondies med körsbär och choklad

3 juni, 2019

Körsbären så här års! Ojojoj, jag äter så många. Mitt ICA säljer dem ofta billigt och bättre sommargodis kan man inte hitta. För körsbär ska ätas färska, eller så här i ett bakverk. Men jag har inte särskilt mycket till övers för saker med körsbärssmak annars.

Att körsbär och mörk choklad är en bra kombo är ju ganska känt tänker jag. Att blanda de två lite vuxna smakerna i en sötseg blondie var ingen dum idé. Det här är en blondie som inte har någon vit choklad i sig, och får därför nästan smaken av cookies. Hur som helst, grymt god! Både lite ljummen och efter en natt i kylskåp.

Vad som också är bra med det här receptet är att det går så himla snabbt att baka. Du rör ihop smeten på 10 minuter och bakar den på runt 20. Så på typ en halvtimme har du detta magiska bakverk framför dig!

Blondies med körsbär och choklad

4.1/5(66)
Röster
Portioner: 9 rejäla bitar

Ingredienser:

110 gram smör

120 gram brunt socker  (1,5 dl) (farin eller muscovado)

90 g strösocker (1 dl)

2 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver (eller 3 tsk vaniljsocker)

1 ägg

0,25 tsk salt

120 gram mjöl (2 dl)

100 gram mörka chokladchips (eller hackad choklad, min var 55%)

150 gram halverade och urkärnade körsbär

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en form, ca 20×20 cm med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och låt det svalna något.

3. Blanda socker, vanilj, ägg och salt och tillsätt sedan det smälta smöret.

4. Tillsätt mjölet och vänd till sist ner chokladen och körsbären, spara några att lägga över smeten.

5. Bred ut smeten i formen, strö över de sista körsbären och chokladknapparna och baka i 20-25 minuter tills kakan fått lite färg och börjar släppa lite från kanterna. Men akta dig för att baka den för mycket, den ska vara lite kladdig i mitten.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Matilda

    Du har gjort det igen Brinken! Det här är det femte av dina recept som jag provar och det blev superbra, vilket de andra också har blivit. Använde egenodlade körsbär. Trodde att det skulle bli en ”vuxen” kaka, men barnen älskade den också. Keep up the good work!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg