Frasig marängbotten fylld med lättvispad grädde, vaniljmarinerade blodapelsiner och pistagenötter.
Pavlova, eller marängtårta, är nåt av det godaste och enklaste som finns. Maräng, lättvispad grädde och så nåt smarrigt på. Jag har exempelvis bakat en med bakad rabarber och saltkolasås, en höstpavlova med äpplen, kanel och kolasås, minipavlovas med jordgubbspannacotta, en lakritspavlova med lemoncurd och en riktigt klassiker med sommarbär.
Men tillbaka till den här! När blodapelsinerna är som vackrast måste man passa på (även om min man sa att det såg ut som gravad lax!). Men den funkar såklart lika bra att göra med vanliga apelsiner.
Jag älskar apelsiner tillsammans med pistagenötter, de tillför också sån fin grön färg och ett efterlängtat crunch i en annars ganska mjuk dessert, förutom marängen såklart som ju är frasig.
Klara
Gjorde den här till fest i helgen. Vart superuppskattad! Gjorde en vegansk variant med aquafaba å havregrädde men annars precis samma. Blev också populär hos veganerna! Tack för ännu ett superrecept å va snygg den nya sajten e!!