Men hur besviken blir man när man har köpt blodapelsiner och sen när man delar dem så är de knappt ens lite röda inuti. Så besviken! Men en kaka fick det bli ändå. Att kalla den för blodapelsinkaka är att göra sig rätt märkvärdig, för med färgen på de här apelsinerna så är det mest en vanlig apelsinkaka. Nästan en sån där ambrosiakaka som tanter brukade bjuda på förr i tiden. Men jag hällde ju vallmofrö i den också för att popp(y)a till den lite!
Jag har också insett att mjuka kakor blir torrare när man bakar dem i formar som har tydliga mönster än i springform eller limpform. Jag antar att det är för att den blir lite för mycket bakad i de små krumbukterna.Men vad gör man inte för att det ska se fint ut? Lite torrhet får man leva med för en vacker kaka. Med det sagt så var inte den här kakan torr. Lite smulig kanske, men ändå väldigt saftig och med en riktigt fin apelsinsmak.
RECEPT (Inspirerat av callmecupcake.com)
330 g socker
175 g smör
3 ägg
330 g mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk vallmöfrön
rivet skal från två apelsiner
1 dl jos från apelsin
0,75 dl mjölk
Vispa socker och smör, vispa i ett ägg i taget. Rör i de torra ingredienserna och vätskan och rör till en jämn smet. Häll i en smord form sockerkaksform och baka på 175 grader i ca 20-25 minuter.
Jag gjorde sen en vanlig glasyr med jos från apelsin och florsocker. Det är alltid svårt att få dem precis rätt i konsistens tycker jag. Jag testade att värma den för jag läste nånstans att det skulle vara bra, men den blev stenhård och jag kunde bryta loss den från kakan. Bra dock, för då fick jag en chans till! Denna gång rörde jag bara ihop till en lagom konsistens, men tycker nog att den blev lite för rinnig ändå.