Blåbärspaj

29 juli, 2019

blåbärscobbler-2

Man kan ju hålla på att baka det ena avancerade bakverket efter det andra, men ändå är det få saker som slår en blåbärspaj med vaniljsås. Och äntligen går vi in i blåbärssäsongen!

Det här receptet är en brittisk version av smulpaj, en cobbler.

blåbärscobbler-1

RECEPT

Pajdeg
100 gram mjöl
50 gram mandelmjöl
50 gram socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram kallt smör
2 msk vatten

Fyllning
300 gram  frusna blåbär
1 msk maizena

1. Sätt ugnen på 190 grader
2. Lägg alla torra ingredienser till degen i en matberedare.
3. Tillsätt smöret i kuber och mixa tills det ser ut som en smuldeg.
4. Tillsätt vattnet och mixa till en fast deg.
5. Lägg lite av degen i botten på en pajform.
6. Blanda blåbären med maizena och lägg dem i formen.
7. Fördela över resten av pajdegen över blåbären i formen.
8 Grädda i ca 20 minuter.

blåbärscobbler-3

 

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg