Man kan ju hålla på att baka det ena avancerade bakverket efter det andra, men ändå är det få saker som slår en blåbärspaj med vaniljsås. Och äntligen går vi in i blåbärssäsongen!
Det här receptet är en brittisk version av smulpaj, en cobbler.
RECEPT
Pajdeg
100 gram mjöl
50 gram mandelmjöl
50 gram socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram kallt smör
2 msk vatten
Fyllning
300 gram frusna blåbär
1 msk maizena
1. Sätt ugnen på 190 grader
2. Lägg alla torra ingredienser till degen i en matberedare.
3. Tillsätt smöret i kuber och mixa tills det ser ut som en smuldeg.
4. Tillsätt vattnet och mixa till en fast deg.
5. Lägg lite av degen i botten på en pajform.
6. Blanda blåbären med maizena och lägg dem i formen.
7. Fördela över resten av pajdegen över blåbären i formen.
8 Grädda i ca 20 minuter.