Blåbärsmazariner

31 augusti, 2020

Mazariner fyllda med blåbär och med blåbärsglasyr med den mest magiska färg!

Blåbär är verkligen det bästa och vackraste färgämne som finns. Färgen blir så intensiv, och smaken likaså.

Man kan välja att sila bort skalen, men jag bara mosade bären med en gaffel och blandade med florsocker för den här glasyren.

Blåbärsmazariner

4.4/5(19)
Röster
Portioner: 20-25 mazariner

Ingredienser:

Mördeg

45 g strösocker (0,5 dl)

50 g florsocker (drygt 0,5 dl)

200 g kylskåpskallt smör

0,25 tsk salt

300 g vetemjöl (5 dl)

1 ägg

Fyllning

200 g mandelmassa

2 ägg

100 g rumstempererat smör

1-2 dl blåbär

Glasyr

0,5 dl färska eller tinade blåbär

120 g florsocker (2 dl)

Instruktioner:

Mördeg

1. Lägg strösocker, florsocker, salt, smör och vetemjöl i en mixer och kör till du har en smulig det. Tillsätt ägget och mixa tills degen samlar sig. Plasta in den och låt den vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 170 grader varmluft (190 grader vanlig ugn).

3. Tryck ut degen i mazarinformar, eller kavla och klä om du gör i tartlettformar. Sätt in dem i frysen medan du gör fyllningen.

Fyllningen

1. Lägg smör, ägg och riven mandelmassa i en bunke och rör om till en jämn smet.

2. Fyll formarna till 2/3 och tryck ner några blåbär i varje form.

3. Grädda i 10-12 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna helt.

Glasyr

1. Mosa bären med en gaffel och blanda med florsockret. Häll inte i allt på en gång utan se till att du får en trögflytande konsistens. Klicka på ca 1 tsk på varje mazarin och bred ut. Låt stelna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
4 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Tack för receptet, det blev bra! Jag har letat efter ett sött bakverk med blåbär som är gott även utan vaniljsås/vispgrädde och det här är det godaste hittills! Blåbärssmaken kommer fram tydligt, inte minst genom glasyren där blåbären inte har förlorat smak genom uppvärmning.

  • Det ser helt gudomliga ut! Går det att frysa in dessa?

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg